Loading Events
  • This event has passed.

Artan Lili, Vlasta Popić, Felon, NLV i Kapetan Snješka nastupaju na Festivalu vjetra

20 svibanj, 201520. lipnja u Surf klubu Tri strijele na zagrebačkom Jarunu održat će se Festival vjetra na kojem će nastupiti Artan Lili, Vlasta Popić, Felon, Nikol, Luka i Vedran i Kapetan Snješka.

Festival vjetra 2015
Festival vjetra 2015

Festival vjetra je započela grupica entuzijasta i windsurf frikova koji obožavaju sve što ima veze sa vjetrom. Cjelodnevni program Festivala sadrži prezentacije raznih sportova i aktivnosti vezanih s vjetrom te izložbu radova sa likovnog i foto natječaja “Vjetar i val”, u kojem je Surf klub Tri strijele djeci i mladima Grada Zagreba podjelio 50 besplatnih škola surfanja za najkreativnije radove. Koncerti počinju u 16:00 sati i traju do ponoći.

 

Artan Lili – Beogradska grupa koja je za kratko vrijeme stekla brojne poštovaoce i to ne samo u “underground” krugovima. Postoji od 2013. godine, a čine je Romana Kasumović (vokal), Bojan Slačala ( vokal i bas gitara), Dragan Knežević (gitara) i Marko Ajković (bubanj). Iza sebe imaju niz odličnih singlova popraćenih jednako dobrim spotovima među kojima se ističu zarazne „Ako stanemo tu“ „Srce“ i „Džoni“. Bend raste iz mjeseca u mjesec te puni sve veće prostore među kojima je i posljednja zagrebačka avantura u vidu krcatog KSET-a. Trenutno je to po mnogima najveća grupa u regiji nošena na krilima iznimno jakih individua. Slačalini tekstovi su direktni i moćni, a glazba u najmanju ruku kvalitetom prati svjetsku scenu.

 

Vlasta Popić je punk-noise-pop bend nastao u Varaždinu krajem 2007., a ozbiljnije svirati kreću početkom 2009. Od tad su izdali EP “Najjača ultimativna mašina za ubijanje”, studijski album “Za očnjake”, koji je svoje mjesto našao na mnogim balkanskim godišnjim top-listama, te live album s rasprodanog koncerta u zagrebačkom Klubu. Do sad su odsvirali skoro 200 koncerata, od čega su i tri odlično prihvaćene europske turneje. Krajem 2014. singlom “Ako nisam dobra” najavili su izlazak svog drugog albuma pod nazivom “Kvadrat” koji izlazi početkom ove godine za nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records.

 

Felon je bend iz Zagreba kojeg predvodi kantautor Denis Katanec. Članovi su još: Ivan Ščapec, Dražen Hižak i Tena Rak(svi članovi originalne postave Vlaste Popić). Iza sebe imaju preko pedesetak koncerata te nastupe na nekim regionalnim festivalima.Najzapaženiji na Trenchtown Fest(Palić), Sedam jezera(Ploče), Dom Omladine Beograd, Gala Hala Ljubljana, Tvornica(Zagreb). Nakon dvije godine izbivanja ovo će im biti prvi nastup u Zagrebu.

 

Sastav projekta Nikol, Luka i Vedran (NLV) dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Svoj prvi EP izdaju 21.4.2014. godine pod nazivom „…and who are you?“ kao odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda „Nikol, Luka i Vedran“ koje ljude najčešće podsjeća na gažerske bendove te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena. S objavljenim EP-jem osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog RollingStone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih albuma.

 

Kapetan Snješka su Petruška, Štef i Zvone. Mladi trio objavom svog demo EP-a na bandcampu privukao je veliku pažnju te počinje nizati koncerte po Hrvatskoj. Zarazne melodije, popićni refreni te malo punka je ono što možete očekivati od ove grupice.

Venue

Surf klubu Tri strijele
Jarun
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map