Loading Events
  • This event has passed.

Artcoustic u KSET-u: Tamara Obrovac Transhistria Electric Quintet

31 ožujak, 2016Tamara Obrovac i njen prateći bend Transhistria electric quintet nastupit će 31. ožujka u zagrebačkom klubu KSET.

Tamara Obrovac
Tamara Obrovac

Možete li zamisliti koncert u KSET-u na kojemu dva sata mirno sjedite umjesto da se prepustite zvučnim valovima glazbe? Kakav bi to bio KSET-ov rođendan bez jazza? U redu. Upravo zato na sljedećem Artcousticu 31. ožujka, KSET slavi rođendan uz Tamaru Obrovac i Transhistria electric quintet na kojem ćete se, kroz prizmu suvremenog jazza, upustiti u jedinstveno i strastveno glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom.

 

Transhistria Electric novi je projekt Tamare Obrovac u kojemu se njezin Transhistria Ensemble “uštekao” u struju. Electric quintet je manja postava inače deseteročlanog benda koja donosi izazovne i energične izvedbe s CD-a “Neću više jazz kantati”, temeljene na spoju električnih i akustičnih glazbala te funka i soula pomiješanog s istarskom glazbenom tradicijom.

 

Repertoar se sastoji većinom od Tamarinih novih skladbi, ali i od nekih već ranije poznatih. Skladbe su prilagođene novom zvuku u kojem ne nedostaje spontanosti, improvizacije i humora karakterističnih za sve Tamarine bandove u kojima uvijek sviraju vrhunski glazbenici.

 

Od 2008. electric ansambl održao je već niz odlično prihvaćenih koncerata, a CD je požnjeo odobravanje publike i kritike te dobio Porina za najbolji album klupske glazbe 2009. Članovi: Tamara Obrovac – glas, skladbe, Uroš Rakovec – el. gitara, Žiga Golob – el. bass, Joe Kaplowitz – keyboard i Krunoslav Levačić – bubnjevi.

 

Mnogi će se sjetiti rasprodanog koncerta 2004. godine u KSET-u s akustičnom verzijom Transhistria ensemblea. Neki su se tada žalili na preveliku gužvu i vrućinu za jedan takav kulturni jazz koncert, ali tamo su bili svi: Tamarini prijatelji, ljudi koji su je pratili od samih početaka, glazbenici i fanovi koji su vjerno posjećivali koncerte u KSET-u. Oni su prepoznali domaću atmosferu, opuštenost, ljubav i prijateljstvo, a cijeli koncert je djelovao kao ekstaza nakon koje vam je trebalo neko vrijeme da dođete k sebi i slegnete dojmove.

 

Vrata kluba se otvaraju u 20:00. Karte po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna moći ćete kupiti od 9. ožujka na šanku KSET-a. Karte će na dan koncerta koštati 80 kuna. Broj karata je ograničen. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

Nove vijesti: KSET 40: Kvintet Tamare Obrovac proširen u oktet Transhistria Ensemble, Ivana Pipal časti animacijama

Details

Date:
31 ožujak, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn60 – Kn80
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map