Loading Events
  • This event has passed.

Atheist Rap svira stare u Vintage Industrialu

26 listopad, 2018Legendarna novosadska punk-rock grupa Atheist Rap stiže 26. listopada u Zagreb. Prvi gosti nove sezone programa Sviraj Stare u Vintage Industrialu izvest će pjesme isključivo s prva tri kultna albuma: ‘Maori i Crni Gonzales’ (1993.), ‘Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete’ (1995.) i ‘II liga Zapad’ (1998.) kojima su se afirmirali i stekli široku publiku na ovim prostorima.

  • 8
    Shares
Atheist Rap

Osnovani 1989. i sve do danas glazbeno aktivni, u svibnju su proslavili velikih 29 godina karijere. Mnogim bendovima uzor ili pak suborci u punk rocku, tijekom godina su ostavili značajan trag u polju žanra ponajprije zbog pjesama u kojima su do izražaja dolazili njihov sarkastičan humor i kritički odnos prema vlasti. Pjesme „Wartburg limuzina“ i „Blu Trabant“s albuma prvijenca plasirale su ih na vrhove skoro svih top lista u bivšoj Jugoslaviji.

Od samih početka rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni, a i danas se ustrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja.Stil Atheist Rapa odlikuje rap lirika poduprta žestokim punk rock rifovima kombiniranim s rockabilly i ska elementima, a posebno valja istaknuti i kako su na drugom albumu u svoje pjesme fantastično uklopili citate poznatih autora među kojima se ističu oni The Clasha, Soundgardena, EKV-a i KUD Idijota.Upravo drugi album donio je hitove koje su odgajale generacije kao što su „Godina kulture“, „Car core“, „Fatamorgana“i druge, a treći ih je hitovima „Zapadna Europa“, „Letnji hit“ i „Dr.Pop“ uistinu svrstao u lektire punk rocka regije. Minijatura „Atheist Rap II“ i danas u live izvedbama potiče na pjevanje uglas te se još od 90ih na koncertima uzvikuje umjesto standarnog poziva na bis. Ovi veterani scene i nakon ova tri megauspješna albuma ostali su dosljedni u radu gradeći karijeru bez kompromisa te i dalje predstavljaju svjetlu točku regionalnog punka koja se upisala u povijest.

Ulaznice u pretprodaji 50 kn, a na ulazu 65 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160). Sviraj Stare je glazbeni program kojeg donosi Dostava Zvuka, ujedno i organizator najvećeg slavonskog glazbenog festivala Ferragosto JAM. Program se održava svaka dva mjeseca u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar gdje najveća imena regije izvode repertoar složen striktno od svojih prvih izdanja, odnosno albuma s početka karijere. Dosad su nastupili Edo Maajka, Zabranjeno pušenje, Električni orgazam, Psihomodo Pop i mnogi drugi.

  • 8
    Shares

Details

Date:
26 listopad, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
50kn – 65kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 8
    Shares