Loading Events
  • This event has passed.

Atma Mundi Ensemble predstavlja novi album ‘The Road to Skitacha’ u Polukružnoj dvorani Teatra &TD

7 veljača, 2017U utorak, 7. veljače, u 21 h, u Polukružnaj dvorani Teatra &TD, u Zagrebu, Atma Mundi Ensemble koncerno će predstaviti novi album ‘The Road to Skitacha’.

Atma Mundi Ensemble
Atma Mundi Ensemble

Novi album „The Road to Skitacha“ Atma Mundi Ensemblea sniman je u studijima u Veroni i Goriziji i donosi devet novih i vođe grupe Zorana Majstorovića. Kao i na prethodnom albumu „Waters and Deserts“ (Croatia Records 2014.) skladbe su nadahnute glazbom iz različitih dijelova svijeta kao što su Afrika, daleki istoka ili Istra. Uz članove ansambla na albumu gostuju hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist i klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške L’accademie du Jazz de France.

 

Atma Mundi Ensemble zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima. Uz snimanje novog albuma tijekom 2015. i 2016. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa „Musica Jazz“; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a gosti na tim izvedbama bili su: Tamara Obrovac, Arsen i Matija Dedić te Francesco Bearzatti. Skladba „1947“ Sergia Endriga koju su snimili s Arsenom i Matijom za kompilaciju „Sergio Endrigo – Momenti di jazz“ može se naći i na albumu „The Road to Skitacha“.

 

Atma Mundi Ensemble nastupit će u sastavu: Zoran Majstorović (gitara, oud, ukulele, saz), Simone Serafini (kontrabas), Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke) i Mirko Cisilino (truba).

 

Ulaz je besplatan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
7 veljača, 2017
Time:
21:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Teatar ITD – Polukružna dvorana
Zagreb, + Google Map