Loading Events
  • This event has passed.

Audio vizualni projekt ‘Nemoj se DURit, MOLim te!’ u Polukružnoj dvorani Teatra &TD

18 studeni, 2017Muzički salon SC-a poziva na premijernu izvedbu audiovizualnog projekta ‘Nemoj se DURit, MOLim te!’ u subotu 18. studenog u Teatru &TD. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan. Reprizna izvedba na rasporedu je 19. studenog.

'Nemoj se DURit, MOLim te!'
‘Nemoj se DURit, MOLim te!’
Inventivni autorski dvojac, inženjer elektroakustike, glazbenik, skladatelj i inventor instrumenata Miodrag Gladović te akademska snimateljica i video umjetnica Dinka Radonić u ovom se eksperimetnalnom djelu bave utjecajem auditivnih i vizualnih podražaja na emocionalnu reakciju gledatelja/slušatelja koji im je izložen. Muzički materijal kreće od dursko-molskih korelacija, a vizualni rastavljanjem video signala na osnovne komponente. Kombinacijom audiovizualnih materijala, apstraktnog i konkretnog sadržaja, eksperimentalnoga, psihodeličnoga i ambijentalnoga zvuka, zajednički “manipuliraju” slušateljevom/gledateljevom percepcijom. Svaka je izvedba različita, a izvođači muzičkim materijalom, koji je tek dijelom fiksiran, kontroliraju vizualni sadržaj, a time i manipuliraju “narativnim” tijekom.
Dinka Radonić i Miodrag Gladović (Foto: Matija Kralj)
Dinka Radonić i Miodrag Gladović (Foto: Matija Kralj)
Intencija je prikazati problematiku: je li ono lijepo i sretno, što doživljavamo dok slušamo glazbu u kojoj je dur dominantan, i ono sjetno i tužno što doživljavamo dok slušamo molske akorde, nešto što je naučeno od najranijeg djetinjstva ili postoji nešto unutar frekvencija kojom rezoniraju određeni tonovi, da u nama izazivaju takve osjećaje. A možda je reakcija, kombinacija jednog i drugog? Pitaju se umjetnici.

Details

Start:
18 studeni, 2017 u 20:00
End:
19 studeni, 2017 u 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Teatar &TD
Zagreb, Hrvatska + Google Map