Loading Events
  • This event has passed.

Audioart 11 – festival eksperimentalne i improvizirane glazbe u pulskom Rojcu

28 kolovoz, 2020Audioart 11 – festival eksperimentalne i improvizirane glazbe održava se 28. i 29. kolovoza od 20:00 sati u Društvenom centru Karlo Rojc u Puli.

Audioart 11

Programski pokretači 11. izdanja Audioart-a su umjetnički kolektivi: Ljubavnice, Soundpainting platforma Pula te CRI Orchestra, koji čine redom domaći (hrvatski) umjetnici, glazbenici i skladatelji koje je festival odlučio podržati u ovim neizvjesnim vremenima, a predstaviti u poznatim (izvjesnim) prostorima dvorišta i Dnevnog boravka DC Rojca Pula.

Festivalu prethodi trodnevna umjetnička rezidencija CRI Orchestra, u sklopu koje će se u koncertnoj dvorani Rondo (prostorije udruge Rondo Histriae) održati Soundpainting radionica pod vodstvom Nevena Radakovića te u duhu suigre i suradnje kreirati dvodnevni festivalski program aktualnog i beskompromisnog zvuka, u vrlo dinamičnoj, neopterećenoj i slobodnoj formi.

Razmišljajući o umjetničkoj instalaciji ženskog kolektiva Ljubavnice, koja će biti postavljena u Dnevnom boravku DC Rojca, a koja se, kako najavljuju umjetnice, “pokreće, transformira i nastaje svaki put iznova u kombinaciji tisuću kombinacija”, u mogućnosti smo jasnije shvatiti i osjetiti fenomen Soundpaintinga (univerzalnog znakovnog jezika za skladanje uživo, namijenjenog glazbenicima, plesačima, glumcima i vizualnim umjetnicima), koji zahtjeva od izvođača odmak od poznatog i predvidivog te posvetu svakom pojedinačnom kreativnom činu bez znanja o tome kamo vodi.

Kamo će nas odvesti Audioart 11 nitko ne zna, no prisutnost je možda bitnija od budućnosti, jer budućnost je već sada.

Ulaz na festivalske programe je slobodan i limitiran na 100 osoba uz pridržavanje sigurnosnih mjera.

Pokrovitelji festivala su: Grad Pula, Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, HDS (Hrvatsko društvo skladatelja)

Partneri festivala su: Soundpainting platforma Pula, Dnevni boravak Rojca, Radio Rojc, Udruga Rondo Histriae, Mreža za izvedbene umjetnosti, Kontejner, Re-imagine Europe, Kultura nova, Audiolab.

Details

Start:
28 kolovoz, 2020 u 20:00
End:
29 kolovoz, 2020 u 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Društveni centar Karlo Rojc
Pula, Hrvatska