Loading Events
  • This event has passed.

Ayako Shirasaki Trio u KD Vatroslav Lisinski

25 ožujak, 2015Ayako Shirasaki, japanska pijanistica sa svojim triom u sastavu Noriko Ueda na kontrabasu i Quincy Davis za bubnjevima nastupa u srijedu 25. ožujka u Maloj dvorani Lisinskog.

Ayako Shirasaki
Ayako Shirasaki

Japanska pijanistica i skladateljica koja živi u New Yorku, Ayako Shirasaki glasovir svira od svoje pete godine kad je počela transkribirati sola Buda Powella. U japanskim jazz klubovima počela je nastupati kao dvanaestogodišnjakinja. Školovala se na području klasične i jazz glazbe (jazz glasovir učila je kod Kennyja Barrona, a skladanje kod Mikea Abenea), Ayako Shirasaki je pobjednica mnogobrojnih pijanističkih natjecanja. Svoj pristup zasniva na spoju bebopa po uzoru na Buda Powella i romantične elegancije svojstvene Billu Evansu. Njezine se izvedbe odlikuju profinjenošću, maštovitošću, virtuoznošću, invencijom i dubokom osjećajnošću. Tijekom karijere surađivala je s mnogim uglednim jazz glazbenicima kao što su Lewis Nash, Steve Kirby, Kenny Garrett, Clarence Penn, Gene Jackson i Marcus McLaurine. Vodi i vlastite sastave, najčešće trio, a nastupa i solo. Na koncertu u Lisinskom predstavit će se sa svojim triom u izvedbama standarda i vlastitih skladbi, uglavnom sa svojeg novog albuma “Some Other Time”.

 

Cijena ulaznica: 100,00 kn, 20% popusta za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i osobe s invaliditetom. 10% popusta za učenike, studente i umirovljenike. Učenici i studenti mogu uz predočenje valjanog dokumenta sat vremena prije koncerta kupiti ulaznicu po cijeni od 10,00 kn ukoliko ima preostalih ulaznica. Za korisnike Kulturnog pokaza Hrvatske glazbene mladeži, 50% popusta. Cijena pretplate za četiri koncerata ciklusa Jazz.hr: 300,00 kn

Details

Date:
25 ožujak, 2015
Time:
20:00 - 22:30
Cost:
Kn100
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map