Loading Events
  • This event has passed.

Bad Copy u Vintage Industrial Baru

26 veljača, 2016Beogradski Bad Copy dolazi u petak 26. veljače u Vintage Industrial Bar. Kao support nastupit će Tibor.

Bad Copy u Vintage Industrial Baru
Bad Copy u Vintage Industrial Baru

Bad Copy u sastavu Ajs Nigrutin, Skywikluh, Bdat Dzutim (Timbe) počinju s radom 2001. godine, iza sebe imaju tri studijska albuma i mnoštvo solo projekata i suradnji sa drugim glazbenicima. Prvu postavu grupe Bad Copy su činili Ajs Nigrutin i Miki Boy koji 1999. tragično gubi život na Kosovu, prva postava iza sebe ima album “Orbod Mebej” iz 1996. Krajem devedesetih godina Ajs i Timbe slušaju kultnu beogradsku radio emisiju “Geto” i prvi put čuju grupu Yoomba Deapartment čiji je član bio Wikluhsky, nakon intezivnog druženja odlučuju udružiti snage i nastaviti Bad Copy priču.

 

2002.potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom Bassivity, ali suradnja ubrzo propada zbog kreativnog razmimoilaženja pa momci skupljaju opremu i sele se u malu sobicu na Radio SKC-u gdje prave improvizovani studio i kreću s radom na albumu. U ljeto 2003. izlazi “Sve Sami Hedovi”, album odlično prolazi kod kritike i publike i u prosincu 2003. održavaju legendarni koncert u rasprodanoj velikoj dvorani SKC-a. Album su obilježili singlovi “Uno due tre” i “Možeš ti to” koji je popraćen kontroverznim spotom.

 

Nakon “Hedova” ekipa pravi pauzu od dvije  godine i 2005. objavljuje “Najgori Do Sada”. Singlovi “Bad Copy Zoor” i “Idemo odma” postaju veliki hitovi i izvan hip hop scene o čemu svjedoči i djelovanje grupe u srpskom Big Brotheru. Grupa potom prestaje s radom i članovi se fokusiraju na solo radove da bi se 2011. ekipa ponovno okupila i dvije godine kasnije donijela, sada već legendarne, “Krigle”

 

Ulaznice u pretprodaji su 40kn, a na dan koncerta 50kn. Pretprodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).

Details

Date:
26 veljača, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn40 – Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map