Loading Events
  • This event has passed.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra u Močvari

15 listopad, 2015Nastavlja se odlična sezona ‘Začarane Močvare’ uz Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra koji će nastupiti u četvrtak 15. listopada.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (Foto: Jordi Oliver)
Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (Foto: Jordi Oliver)

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ili skraćeno BGKO bend je koji svojim strastvenim i jedinstvenim nastupima apsolutno oduševljava publiku, a u vrlo kratkom roku stasaju u jedan od najutjecajnijih predstavnika nove World Music scene u Europi. Njihov jedinstven stil proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazz-a i romske glazbe, kao i iz zaboravljenih glazbenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija diljem Istočne Europe. Također, BGKO su inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i country glazbe. Raznolikost članova benda koji su porijeklom iz različitih dijelova svijeta – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Indija naročito je doprinjela glazbenom izrazu ovog benda koji je doista specifičan, prelijep i emotivan.

 

“Začarana Močvara” je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nime Romić.

Details

Date:
15 listopad, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map