Loading Events
  • This event has passed.

Benjamin Clementine u ljubljanskom Kinu Šiška

5 rujan, 2017Mercury Prize dobitnik, Benjamin Clementine svega 10 dana prije objave novog studijskog albuma nastupa u utorak 5. rujan u Kinu Šiška.

Benjamin Clementine (Foto: Wikipedia)
Benjamin Clementine (Foto: Wikipedia)

Engleski umjetnik, pjesnik, glazbenik te vokal u rangu Leonarda Cohena i Nine Simone, strastven kao Edith Piaf te miljenik Paula McCartneya, Zanea Lowea i Davida Byrnea, spreman je za objavu iščekivanog novog studijskog izdanja koje će nositi naziv „I Tell A Fly“, a u Hrvatskoj ga očekujemo 15. rujna.

 

Benjamin je s iščekivanog albuma prethodno objavio pjesme „Phantom of Aleppoville“ i „God Save The Jungle“. Sam je napisao i producirao pjesme „God Save The Jungle“ te „Jupiter“, dok „Phantom of Aleppoville“ produkcijski potpisuje Steve Sedgwick. Potonja pjesma dobila je i svoj prateći videospot.

„Kad kažem Jupiter to je za mene kao da kažem Europa, Engleska, Edmonton. O Americi sam razmišljao na način – tamo su Trump i Clinton, tamo je bio napad u Orlandu , napad u New Orleansu, dok sam o svom mjestu stanovanja razmišljao kao o nečem sigurnom. No takvo mjesto više ne postoji, ništa više nije sigurno, niti neće biti.“ – otkriva Benjamin Clementine o novoj pjesmi.

 

Novo izdanje „I Tell A Fly“ naslijedit će debi album „At Least For Now“(2015.), a publika će imati prilike uživo čuti pjesme čak 10 dana prije objave – 5. rujna u Kino Šiška, u Ljubljani, na njegovom jedinom koncertu u regiji.

 

Ulaznice dostupne ovdje.

Details

Date:
5 rujan, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kino Šiška
Ljubljana, Slovenija + Google Map