Loading Events
  • This event has passed.

Bezbeli Apstraklije, Hari & Fat Sons, No’e i Nemeček na 14. rođendanu Terapije

15 svibanj, 2015Glazbeni portal Terapija.net ove godine slavi četrnaesti rođendan u petak 15. svibnja u KSET-u.

14. rođendan Terapija.net-a
14. rođendan Terapija.net-a

Na rođendanskom slavlju nastupit će Bezbeli Apstraklije, Hari & Fat Sons, No’e i Nemeček, a upad će iznositi će simboličnih 14 kuna (do cijene se došlo matematički preciznim izračunom; jednu kunu za svaku godinu portala), a prvih 100 posjetitelja a uz ulaznicu će dobiti i prigodan terapijski poklon. Treba naglasiti da karata neće biti u pretprodaji, već će se moći kupiti jedino na blagajni KSET-a na dan koncerta. Na rođendanu će sa svojim pultom biti prisutan i legendarni Zdenko Franjić s diskovima, pločama, knjigama i stripovima iz opusa Slušaj Najglasnije. Iskoristite priliku i prigrabite si dio glazbene underground povijesti, sadašnjosti i budućnosti.

 

Hari & Fat Sons – Reci to s osmijehom, bi možda bio najkraći, a i najtočniji opis onog što stvaraju sisački Hari i debeli sinovi. U njihovoj glazbi ima ležerno opuštajućih tonova americane u bitlsovskom aranžmanu. Slušajući njihovu glazbu poželite da posjedujete privatni otok ili bar svoju plažu na kojoj zaboravljate sve probleme. Čim poslušate neku od Harijevih pjesama, one u vama stvaraju slike koje vam u trenu stvaraju dobro raspoloženje. Iza sebe imaju album “Green line – red line” i nedavno izdani EP “Songs for bad weather” koji će ovom prilikom doživjeti svoju promociju.

 

Bezbeli Apstraklije – Sarajevski trio okupljen pod ovim neobičnim imenom svira glazbu koju su na svojoj facebook stranici prozvali teferidž punk. Prošle godine izbacili su debut album “Kad je bal, nek’ je kanibal” za diskografsku kuću Croatia Records. Kroz godinu i par mjeseci koliko egzistiraju, vješto osmišljenim scenskim nastupom po većim i manjim mjestima uspjeli su skrenuti pažnju na sebe. Mnogima će prva asocijacija na Sarajevo biti šega, Dugme, Pušenje i ćevapi. Bezbeli apstraklija posjeduju sve od tog, pomalo uz najveći naglasak na obaveznu ozbiljnu neozbiljnost Franka Zappe. Onog Franka koji je u hodu pokupio tucet mračnih tonova Joy Division. Veseli trojac uz koncert za naš rođendan priprema se i za svibanjski koncert u Božidarcu u Beogradu. Rad na novom albumu odvija se punom parom kojim će Apstraklije predstaviti i svoj prvi duet i to onaj s Kultur Shockom čija su predgrupa bili na nastupima u Hrvatskoj i Srbiji, a za čije je spotove također bio zaslužan Berin Tuzlić. Dio novih pjesama moći ćete čuti u KSET-u

 

No’e – Power-Pop-Rock trio iz Varaždina, osnovan 2014. godine, sastavljen je od članova koji su svirali u nekoliko varaždinskih bandova od kojih su možda najpoznatiji krankenHaus, Yell i Kid & Dick (koji i nisu bili varaždinski band). U kratko vrijeme snimili su desetak pjesama od kojih je nekoliko objavljeno na njihovim soundcloud stranicama a pjesma “Chicago Boys” je stavljena na slobodan download i nešto je kao svojevrstan single”.

 

Nemeček su osnovali braća Vatroslav i Vedran Živković (Mokre Gljive) još tamo negdje 2007. godine, u Svemirskom Brodu. Zbog udaljenosti i životnih pretumbacija bend je postao aktivan tek ove godine, nakon što im se na bubnju pridružio Jurica Pačelat, još jedan član Mokrih Gljiva. Muziku koju isporučuje ovaj trojac najpravilnije je opisati kao agresivni zvučni atak na sva čula. Glasna muzika s gitarama. Muzika koju ste čuli već bezbroj puta, ali zapravo niste. Dosad su pozornicu dijelili s matičnim bendom Mokre Gljive, Moskau iz Koprivnice i beogradskim Čistilištem. U pripremi je i prvo audio izdanje.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Details

Date:
15 svibanj, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn14
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map