Loading Events
  • This event has passed.

Billy Martin Zagreb Masterclass Orchestra u Močvari

19 rujan, 2018U Močvari će se održati jedinstveni koncert Billy Martin Zagreb Masterclass orchestra u srijedu 19. rujna na kojem će se izvoditi glazba stvorena za vrijeme trodnevnog masterclassa predvođena Billy Martinom (17.-19. 09.).

  • 2
    Shares
Billy Martin (Foto: Wikipedia)

Billy Martin (Medeski Martin & Wood) je jedan od najsvestranijih i po mnogima ponajboljih bubnjara današnjice i veliko nam je zadovoljstvo da će upravo on voditi Masterclass za glazbenike spremne na eksperiment i otvorenost prema glazbi, životu i ljudima. Misija ovog glazbenika je potaknuti osjećaj individualne slobode u drugima. Na ovaj način im se pruža mogućnost da se izraze uz pomoć pjevanja, sviranja, plesa i stvaranja na svim nivoima. Kao svoj najvažniji zadatak, Billy smatra inspirirati polaznike da pomaknu svoje konvencionalne granice kako bi razvili svoj vlastiti glazbeni i scenski rječnik. Kako bi mu sve to uspjelo, Billy se koristi raznim metodama poput improvizacije, kompozicijskog soliranja, ritmičkih igara, povezivanja fraza. Osim toga, za vrijeme masterclassa ukazuje i na važnost discipliniranog vježbanja. Koristeći ova dva ključna stupa, polaznici upoznaju svoj instrument na novi način koji je oprečan suhim tehničkim vježbama. Cilj nije izbjegavanje tehničkih vježbi, već dobiti balansiranog umjetnika koji stječe više opcija u životu.

Masterclass na koji se do sad prijavio predviđen broj glazbenika će se održati u Močvari od 17. do 19. rujna 2018. godine u sklopu programa Začarana Močvara & Jazz u Močvari. Događaj je financiran i organiziran od strane novog hrvatskog label-a Pass the hat records kao i produkcijske kuće Hommage produkcija te će biti besplatan za svih 20 glazbenika.

O Billy Martinu: Rođen u New Yorku 1963., perkusionist, kompozitor i visual artist Billy Martin potpuno se posvetio glazbi sa 17 godina tražeći svoje mjesto u eklektičnoj glazbenoj vizuri New Yorka. Svojim nastupima uveličavao je izvedbe od Broadwayskih orkestara do brazilskih noćnih klubova i burnih newyorških underground mjesta. Uskoro se ostvario kroz suradnju s Jonhom Medeskim i Chrisom Woodom stvorivši jedan od najpoznatijih groove bendova Medeski, Martin&Wood. Premostivši harmonijsku kompleksnost jazz-a, konverzacijsku tečnost slobodne improvizacije i popularnost R&B i funka, ovaj bend postao je nezaobilazno ime među mnogim ljubiteljima dobre glazbe. Niz albuma i suradnji s Johnom Scofieldom, Johnom Zornom, Iggyjem Popom, Natalie Merchant i ostalim poznatim glazbenicima donijelo mu je priznatost u cijelom svijetu. Pokrenuvši vlastitu diskografsku kuću, producira i spaja mnoga poznata imena poput Ornettea Colemana, Flea, Marca Ribota, Johna Zorna, Leea Ronalda, Billa Laswella, Mickeya Harta, Medeski, Martin&Wood…

Martin je također uspješan video i filmski redatelj te slikar i umjetnički direktor.

Cijena ulaznice iznosi 50 kn.

  • 2
    Shares

Details

Date:
19 rujan, 2018
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
50kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb
  • 2
    Shares