Loading Events
  • This event has passed.

Bitipatibi i Kimekai u Attacku!

4 ožujak, 2016U petak 4. ožujka Bitipatibi se vraćaju Zagrebu u zagrljaj. Ovaj put mjesto radnje je klub Attack, a Bitipatibi poručuju da spremaju još glasniji koncert. Ispred Bitipatibi će nastupiti Kimekai. Novi album je u pripremi i par stvari će premijerno odsvirati u petak.

Bitipatibi
Bitipatibi

Bitipatibi je indie/shoegaze/dream pop bend nastao u Beogradu, 2009. godine. Njihov prvi album “Lešnici divlji” (2013.) popraćen je vrlo pozitivnim kritikama, a ubrzo nakon njegovog izlaska bend prestaje s radom. No, nakon tri godine Bitipatibi se vraća na scenu u nešto izmijenjenom sastavu i nastavlja živeti svoj san. A koncert u klubu Attack je opet prilika da vidimo ovaj bend pred kojim je sjajna budućnost. Bend specifičnog zvuka i pojave. Album prvijenac biti će izveden u cjelini, a imati ćemo i priliku da čujemo nekoliko potpuno novih pjesama koje su nastale u međuvremenu.

 

Kimekai je alias iznimno talentiranog đakovačkog producenta Marka Vukovića koji je svoj hvaljeni album prvijenac izdao za Hush Hush Records iz Seattlea čime je ”Coral Dreams” zasluženo dospio u fokus kako naših tako i stranih medija. Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju analognih sintisajzera, sanjivih vokala i organičkih perkusija, a kao utjecaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača poput Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Shlomo, Soosh, Cloudfactory, Foals, Atlas Sound, Kraftwerk, Why Stakla i Holandija. Album mu je završio na visokom 13. mjestu Kultivatorove regionalne liste najboljih albuma.

 

Klub se otvara u 20 sati, a karte po cijeni od 35 kuna nabavite na blagajni kluba. Kimekai nastupa u 21 h, a Bitipatibi u 22 h.

Details

Date:
4 ožujak, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn35
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

AKC Attack
Zagreb, Hrvatska + Google Map