Loading Events
  • This event has passed.

Bitipatibi i ŠećeЯ u KSET-u

30 siječanj, 2019Beogradski dream pop bend Bitipatibi se u sklopu zimskog obilaska regije vraća u Zagreb. U srijedu, 30. siječnja Una Gašić i ekipa dolaze u KSET napraviti dobru žurku s osvježenim repertoarom.

  • 8
    Shares
Bitipatibi u Kset-u

Bitipatibi spada među najvažnije alternativne rock sastave koji su se pojavili posljednjih godina u regionalnim okvirima. Njihova suzdržana, stidljiva shoegaze estetika, provučena kroz osjetljive ljubavne pjesme u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obilježja važnog generacijskog iskaza. Nakon debitantnog albuma “Lešnici divlji” kojim su javnosti predstavili svoj ogroman talent, nastavak karijere im je, usprkos jednom kratkom prekidu, donio samo uspjehe i umjetnička priznanja.

U pripremi trećeg albuma, bend Bitipatibi je nadopunio sastav čime su prepoznatljivo melodične, sjetne i sanjive pjesme liderice Une Gašić odjednom dobile novu infuziju energije – ne čudi da je “Dođi u moj san” već postala pravi hit koji bi napokon bendu mogao donijeti zasluženu mainstream prepoznatljivost.

Kao predgrupa će nastupiti Tena Rak pod pseudonimom ŠećeЯ. “Umjetnica i multi-instrumentalistica Tena Rak svoj solo projekt vodi pod slatkim imenom ŠećeЯ – koje najavljuje upravo ono što se može očekivati od ukusne glazbe koju sama aranžira i izvodi. Okarakterizirana kao post-dance i folktronica, glazba koju stvara nastaje ponekad samo na akustičnoj gitari, a ponekad i na paleti instrumenata u suradnji s glazbenicima diljem regije. Svilenkasti vokal na live nastupima provučen kroz delay stvara ŠećeЯastu atmosferu koja ostaje pod prstima satima poslije.” – Ivana Ljubičić, Prokulica Records

S projektom je krenula prvim singlom i videospotom “Reci, reci mi” krajem 2016., a uslijedila su još dva singla i album “Varijacije na Tugu” te gostovanja diljem regije. 2018. najprije za Balkan Veliki izdaje EP “Izlazi Sunce”, a zatim za Prokulica Records singl “Meni nikad nije dosta” kojim najavljuje novu fazu igranja vokalom uz pratnju postojeće glazbe.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kn mogu se kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kn.

  • 8
    Shares

Details

Date:
30 siječanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
35kn – 50kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Kset
Zagreb,
  • 8
    Shares