Loading Events
  • This event has passed.

Bjesniti je legitimno! Učinite to uskoro na 6. Ganz novom festivalu – Pobješnjelom festivalu

13 listopad, 2016Želite li doznati što je Black Yoga Screaming Chamber i kako vrištanje utječe na vaše psihofizičko stanje, što je primamljivo u elektronskoj metal operi (da, dobro ste pročitali!), te kako se bezbolno osloboditi bijesa a da pritom ne naškodite drugima ili sebi?

Pobješnjeli Ganz novi festival (Dizajn: Klara Rusan)
Pobješnjeli Ganz novi festival (Dizajn: Klara Rusan)

Prvi put u Hrvatskoj na Pobješnjelom Ganz novom festivalu koji će se održati od 13. do 16. listopada u zagrebačkom Studentskom centru istražite bijes kroz ples, pokret, glas i smijeh. Tako će nam u glavnom i off programu festivala hrvatski, europski, libanonski, islandski, i australski umjetnici/ce, suradnici/ce Adriana Josipović, DJ, Osobna!, Edo Maajka, Erna Ómarsdóttir & Valdimar Jóhannsson, Enesa Mahić, Kristoff K. Roll, Live band Karaoke, Lotte van den Berg & Daan ’t Sas, María Jerez, Cuqui Jerez, Eva Badanjek, Ivan Penović, Matea Bilosnić, Martina Zelenika & Sara Ercegović, Miro Župa, Nataša Rajković, Nenad Kovačić, Rabih Mroué, Roberta Milevoj, Zrinka Užbinec, Matija Ferlin & Bojan Gagić, Rosalind Crisp & Bo Wiget i Saša Božić priuštiti četiri dana besplatnih kazališnih i plesnih performansa, predstava, umjetničkih instalacija, radionica i beskompromisnih DJ plesnih večeri.

 

Između ostalog, zainteresirane očekuje zvukovni teatar sound art dua Kristoff K. Rolla koji će sve povesti u svijet snova i šumova, cijeli niz razgovornih tehnika raznih kultura Building Conversation kazališne umjetnice Lotte van den Berg i dva multimedijska rada Rabiha Mrouéa, redatelja i glumca iz Beiruta čiji su radovi predstavljeni diljem svijeta. Australska umjetnica Rosalind Crisp, zajedno sa švicarskim kompozitorom i glazbenikom Bo Wigetom, predstavit će glazbeno plesnu izvedbu Crisp & Wiget u Francuskom paviljonu, a hrvatske plesne snage Roberta Milevoj i Zrinka Užbinec premijerno će izvesti plesni projekt U očima. Kako je i najavljeno, na ovogodišnjem Pobješnjelom Ganzu publiku očekuje i nekoliko zanimljivih radionica na temu bijesa: Extravagant furies, kazališne izvođačice Adriane Josipović na kojima se može naučiti kako istjerati negativne emocije na površinu, Metal Yoga Screaming Workshop islandske umjetnice Erne Ómarsdóttir za sve ljubitelje/ice hakirane yoge, Rage dance gdje ćete uz pomoć life coacha Enese Mahić istraživati svoju osobnu povijest kroz ples, pokret i tjelesno orijentirane psihoterapeutske vježbe, kroz radionicu Ganz nove pjesme zaintersirane će voditi legenda hip hop scene Edo Maajka, a s priznatom kazališnom autoricom Natašom Rajković proći će se kroz sve faze razvoja umjetničkih projekata. Također, pozivaju se zainteresirani da se prijave i na nezaobilazni natječaj za Ganz kritičare. Kritike će biti honorirane a objavit ćemo ih na internetskoj stranici festivala ganznovi.sczg.hr te u festivalskom Biltenu, koji ćete u trajanju festivala moći pronaći u Savskoj 25.

 

Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

 

Festival je dio projekta apap-Performing Europe 2020, koji se održava uz potporu Europske komisije – Programa Kreativna Europa. Festival se realizira uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba te Australske vlade kroz Ministry for the Arts’ Catalyst—Australian Arts and Culture Fund, a u suradnji s umjetničkim organizacijama de facto i Omeo Dance, Francuskim institutom, projektom TransARTE, programom TEATROSKOP, Goethe Institutom u Hrvatskoj, Akademijom dramske umjetnosti i The Swiss Arts Council Pro Helvetia.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute