Loading Events
  • This event has passed.

Blitz – Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti u Rovinju

1 rujan, 2015Od 1. do 5. rujna 2015. u Rovinju se održava 3. Blitz – Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti.

Blitz - Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti
Blitz – Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti

Treće izdanje Blitzaa održava se u Rovinju od 1. do 5. rujna. Otvara se u utorak 1. rujna multisenzorijalnom performativnom šetnjom kojom nas rovinjski Ensemble Antonio Gandusio & Guests vode od Malog mola, kroz stari grad do terase Monte gdje će festival otvoriti DJ set riječke Madame Fature, uz iće i piće.

 

Srijeda 3. rujna je dan kad se lansiraju dvije nove programske sekcije: bLiTZ 4 kiDZ za najmlađu publiku s predstavom “A tko si ti?” čakovačke družine Pinklec; i Surprises. Experimental Cinema Corner, kutak za ljubitelje eksperimentalnog filma s radovima talijanske grupe ZAPRUDERfilmmakersgroup, američkog redatelja Reynolda Reynoldsa te mlade nizozemske umjetnice Melanie Bonajo, koji vrlo originalno tematiziraju neke od ovogodišnjih motiva festivala: odnos čovjeka sa čovjekom, s vremenom, s prirodom.

 

U četvrtak 3. rujna festival seli na lokalitet Sv. Kristofor gdje će u srcu prirode talijanski umjetnici i zemljoradnici Teatro delle Ariette odigrati L’estate.fine (Ljeto.kraj), svojevrsni svjetovni Uskrs, obred prelaska i transformacije.

 

U petak 4. rujna još dublje se ulazi u mračne podzemne vode koje plove ovogodišnjim festivalskim štivom, još smjelije pogledati u teme kao što su otuđenje, brutalnost, zločin, ubojstvo te ih konačno imenovati riječima: u okvirima Croatian Scene Focusa uz spisateljicu Ivanu Sajko i njezin roman “Rio Bar” iz 2006. te uz izvedbenu skupinu BADco. i njihovu najnoviju predstavu “Stranac” po romanu Alberta Camusa iz 1942.

 

Festival će se zatvoriti u subotu 5. rujna dugim regenerativnim plesom, simbolom novog rađanja, od zalaska sunca do svjetlucanja zvijezda, jedna nova zora: RootOnda party na otoku Sv. Katarina, kada scenu preuzimaju lokalni i svjetski poznati DJ-evi: Rebekah Aff iz Berlina, Felver iz Zagreba, beogradski Kristijan Molnar i BLITZ resident Schwizarski u Zagrebu.

 

Program i satnicu te sve ostale informacije pronađite na službenoj web-stranici festivala. Rezervacije ulaznica na: [email protected]

Venue

Nekoliko lokacija
Rovinj, Hrvatska + Google Map