Loading Events
  • This event has passed.

Bobby Gillespie (Primal Scream) i Franco B. Bifo gostuju u Filozofskom teatru u HNK

29 siječanj, 2017U nedjelju, 29. siječnja 2017. u 20.00 sati u Filozofskome teatru gosti Srećka Horvata su Bobby Gillespie i Franco B. Bifo, očekuje nas rock’n’roll i filozofija.

Bobby Gillespie i Franco B. Bifo gostuju u Filozofskom teatru
Bobby Gillespie i Franco B. Bifo gostuju u Filozofskom teatru

Bobby Gillespie rocker je i pjevač kultnoga rock-sastava Primal Scream, čiji je posljednji album Chaosmosis izravno inspiriran filozofijom Franca B. Bifa. Bobby je škotski glazbenik koji je sredinom 80-ih svirao u The Jesus and Mary Chain, a od tada je pjevač grupe Primal Scream, nastale u Glasgowu, pod utjecajem Rolling Stonesa i Beatlesa.

 

Franco B. Bifo, rođen 1948. u Bologni i jedan je od najzanimljivijih talijanskih filozofa, koji je prošle godine gostovao u beogadskome Narodnom pozorištu u sklopu Filozofskoga teatra, a sada prvi put gostuje u Filozofskome teatru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. On je 1970-ih godina sudjelovao u radu kultne piratske radio stanice Radio Alice, a zatim je surađivao s Felixom Guattariem u njegovoj “šizoanalizi”. Objavio je niz knjiga o financijskom kapitalizmu, kraju budućnosti i tehnologiji.

Venue

Hrvatsko narodno kazalište
Trg Maršala Tita
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map