Loading Events
  • This event has passed.

Bojan Krištofić predstavlja ‘Makroorganizme’ u Booksi

17 siječanj, 2019U četvrtak, 17. siječnja u 19 sati u klubu Booksa će se predstaviti zbirka poezije Makroorganizmi mladog pjesnika, dizajnera i kritičara Bojana Krištofića (Jesenski&Turk, 2018.).

  • 6
    Shares
Bojan Krištofić (Foto: Sonja Tarokić)

Bojan Krištofić dobitnik je Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2017. Književni natječaj za ovu nagradu zajednički organiziraju udruge Kultipraktik i ZaPis. Makroorganizmi su objavljeni krajem rujna 2018. i dosad su bili predstavljeni na KaLibar festivalu u Zadru, a sada će se s njima upoznati i čitateljska publika u autorovom rodnom gradu. Uz autora, zbirku će predstaviti Kruno Lokotar, književni urednik i kritičar, pokretač udruge Kultipraktik i jedan od osnivača te član žirija Nagrade Post scriptum, te Lucija Butković, mlada pjesnikinja, književna kritičarka i dobitnica Nagrade Na vrh jezika godine 2016.

Bojan Krištofić (1987.) magistrirao je dizajn vizualnih komunikacija na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bio je dugogodišnji član uredništva Zareza, te je o dizajnu, suvremenoj umjetnosti i vizualnoj kulturi kao kritičar pisao za mnoge hrvatske i regionalne magazine i portale, a surađivao je i na emisijama i programima Hrvatske radiotelevizije. Tijekom rada u Superstudiju Ire Payer profilirao se u dizajnera naslovnica knjiga, među kojima se ističe naslovnica romana Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka (Oceanmore, 2016.), a redovito surađuje i s izdavačkom kućom Fraktura. Svoje radove u području dizajna i ilustracije izlagao je na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  • 6
    Shares

Details

Date:
17 siječanj, 2019
Time:
19:00 - 21:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Booksa
Zagreb,
  • 6
    Shares