Loading Events
  • This event has passed.

Bojan Krištofić predstavlja ‘Makroorganizme’ u Booksi

17 siječanj, 2019U četvrtak, 17. siječnja u 19 sati u klubu Booksa će se predstaviti zbirka poezije Makroorganizmi mladog pjesnika, dizajnera i kritičara Bojana Krištofića (Jesenski&Turk, 2018.).

  • 6
    Shares
Bojan Krištofić (Foto: Sonja Tarokić)

Bojan Krištofić dobitnik je Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2017. Književni natječaj za ovu nagradu zajednički organiziraju udruge Kultipraktik i ZaPis. Makroorganizmi su objavljeni krajem rujna 2018. i dosad su bili predstavljeni na KaLibar festivalu u Zadru, a sada će se s njima upoznati i čitateljska publika u autorovom rodnom gradu. Uz autora, zbirku će predstaviti Kruno Lokotar, književni urednik i kritičar, pokretač udruge Kultipraktik i jedan od osnivača te član žirija Nagrade Post scriptum, te Lucija Butković, mlada pjesnikinja, književna kritičarka i dobitnica Nagrade Na vrh jezika godine 2016.

Bojan Krištofić (1987.) magistrirao je dizajn vizualnih komunikacija na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bio je dugogodišnji član uredništva Zareza, te je o dizajnu, suvremenoj umjetnosti i vizualnoj kulturi kao kritičar pisao za mnoge hrvatske i regionalne magazine i portale, a surađivao je i na emisijama i programima Hrvatske radiotelevizije. Tijekom rada u Superstudiju Ire Payer profilirao se u dizajnera naslovnica knjiga, među kojima se ističe naslovnica romana Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka (Oceanmore, 2016.), a redovito surađuje i s izdavačkom kućom Fraktura. Svoje radove u području dizajna i ilustracije izlagao je na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

  • 6
    Shares

Details

Date:
17 siječnja
Time:
19:00 - 21:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Booksa
Zagreb,
  • 6
    Shares