Loading Events
  • This event has passed.

‘Booksa u parku’ – Design District Zagreb

16 lipanj, 2016Festival Design District Zagreb održava se po prvi puta, od 16. do 19. lipnja i glavna mu je ideja, kako kažu organizatori, da se komunikacijski ujedine sve postojeće kreativne inicijative koncentrirane u gradskoj zoni čija je arterija Martićeva ulica. Prva takva inicijativa u ovom dijelu grada bio je upravo klub Booksa koji je svoja vrata otvorio u siječnju 2004. godine.

Booksa u parku - Design District Zagreb: Novo kulturno događanje u parku ispred Bookse
Booksa u parku – Design District Zagreb: Novo kulturno događanje u parku ispred Bookse

Više od dvanaest godina poslije susjedstvo kluba vidno je ljepše i dinamičnije, a Booksa se u program festivala uklopila s više događanja namijenjenih raznolikoj publici. Sva će se događanja održati na otvorenom, u malom parku ispred kluba, pokraj spomenika fra Grgi Martiću.

 

Prvog dana Design Districta, u četvrtak, održat će se Dobra špajza u Booksi (u suradnji s inicijativom za podršku lokalnih proizvođača hrane Hrana za dobro), potom redovito mjesečno druženje čitateljskog kluba Booksa Book Club a program završava u 20 sati s glazbeno-književnom večeri Škrabica na kojoj će gostovati Marshmallow Notebooks, odnosno kantautor i Andrija Škare koji će predstaviti svoju novu knjigu glazbenih dnevnika “Slušaj me!” (Durieux, 2016).

 

Dan poslije, u petak, park pokraj fra Grge Martića ‘okupirat’ će spisateljice i pisci koji su ove godine predstavljali Hrvatsku na Londonskom sajmu knjiga – Sibila Petlevski, Milena Benini, Kristian Novak i Marko Dejanović. S njima će u 20 sati razgovarati Ivan Sršen iz Sandorfa i Miljenka Buljević iz Bookse. Filozofski cafe je oblik filozofske prakse ‘uvezen’ iz Francuske i već se više od dvije godine održava u Booksi svake druge subote predvečer pa će tako biti i ovog tjedna.

 

Kroz sva četiri dana festivala u parku ispred Bookse održat će se mali sajam knjiga na kojem će sudjelovati izdavačke kuće Durieux, MeandarMedia, OceanMore, Naklada Pelago i Sandorf čije će knjige biti dostupne po vrlo povoljnim cijenama. Sajam će u četvrtak i petak biti otvoren od podneva do 22 sata, a u subotu i nedjelju od podneva do 20 sati.

 

Sva događanja programa ‘Booksa u parku’ su besplatna.