Loading Events
  • This event has passed.

Booksa u parku uz Ninu Romić, Bebe na Vole, Eine i niz književnih događanja

11 lipanj, 2019Kao i prethodne tri godine, kroz nekoliko dana sredinom lipnja sva događanja koja Booksa organizira događat će se na otvorenom, u parku ispred kluba u Martićevoj. Od utorka, 11. 6. pa do nedjelje, 16. 6. pokraj djeci omiljenog spomenika fra Grgi Martiću odvijat će se književni razgovori, koncerti, kreativne radionice, projekcija kratkih filmova, timsko pričanje priča, slušateljski klub i brojne druge aktivnosti.

Booksa u parku (Foto: Gašparović_Dugandžić/DDZ)

Književni dio programa predvode ovogodišnji dobitnik T-portalove nagrade za najbolji objavljeni roman Nikola Petković, potom pisac i muzičar o, a tu je i predstavljanje hrvatskog izdanja zbirke Vježba zvana Albertina čuvene kanadske pjesnikinje Anne Carson.

Kreativni i interaktivni dio programa na čelu ima Dortu Jagić i Ivanu Bodrožić, dok će na koncertima nastupiti Nina Romić s bendom, Eine/Ivan Ščapec i Bebe Na Vole (Adam Semijalac).

Na slušateljskom klubu Audio [email protected] razgovarat će se, pak, o debitantskom albumu mlade kantautorice MAR – Marine Elezović “Calling Out”.

Za djecu su organizirane predstava Šarene priče i radionica izrade naljepnica, a odrasli koji vole pisati i družiti se mogu odabrati timsko pisanje priča naziva Raspričavanje koje vodi Ivana Bodrožić ili saznati kako funkcionira i čime rezultira radionica poezije koju je u Booksi vodila jedna od naših vodećih pjesnikinja Dorta Jagić.

Na Sajmu malih izdavača koji će trajati od 12. do 16.6., od podneva do 20 sati, sudjelovat će izdavačke kuće DAF, Durieux, Meandarmedia, Naklada Oceanmore, Sandorf i Slušaj najglasnije! koje će osigurati prigodne popuste, a predstavit će se i izdavačka kuća Partizanska knjiga iz Beograda.

U suradnji s udrugom Restart prikazat će se izbor najboljih filmova nastalih u sklopu njihove škole dokumentarnog filma čiji su polaznici u nekoliko navrata dobili i nagrade za svoj rad na Danima hrvatskog filma. Booksa u parku završit će „običnim susretom“ u sklopu popularne pjesničke platforme Odvalimo se poezijom koju vodi pjesnikinja i novinarka Sanja Baković, a koja će se pozabaviti ranom budističkom poezijom.

Sva događanja u sklopu Bookse u parku su besplatna.

Booksa u parku održava se u partnerstvu s Dizajn distriktom Zagreb u sklopu programa “Martićeva u fokusu”, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, te uz potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura Nova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Europskog socijalnog fonda.