Loading Events
  • This event has passed.

Boris Postnikov na Booksinoj tribini ‘Od riječi do riječi’

20 prosinac, 2016U utorak 20. prosinca u 19:00 sati u klubu Booksa, u sklopu Booksinog programa ‘Književni budoar’, održava se tribina ‘Od riječi do riječi’ na kojoj gostuje književni kritičar, publicist, medijski kritičar i urednik Boris Postnikov.

Boris Postnikov
Boris Postnikov

Povod tribini je ukidanje emisije “Pojmovnik postjugoslavenske književnosti” koja se od 2014. emitirala na Trećem programu Hrvatskog radija, a koju je Postnikov pokrenuo i uređivao. Emisija je bila jedinstveni pokušaj mapiranja tendencija i proturječja u književnom polju, ali i konkretnih autorskih opusa i djelovanja na prostoru bivše Jugoslavije. Nažalost, u ovogodišnjem valu čistki na javnom radijskom i televizijskom servisu, emisija je ukinuta.

 

Osim o emisiji, Boris Postnikov i voditelj tribine Dinko Kreho razgovarat će o općem odnosu između književnosti, književne kritike i medija na našim prostorima. Je li istina da se “prava” kritika više ne piše, ili barem da se nema gdje objaviti? Kako strukturne promjene u medijskom polju utječu na praćenje književnosti i pisanje o njoj? Bavit će se i problemom proučavanja “naših” (postjugoslavenskih, eksjugoslavenskih, jugoslavenskih) književnosti danas i ovdje, te pokušati načiniti mali povijesni presjek tog bavljenja.

 

Tribina “Od riječi do riječi” bavi se književnom produkcijom, ali i pisanom riječju u širem opsegu tog pojma, u Hrvatskoj i regiji. Tribina je dio Booksinog programa “Književni budoar”, a osmišljava je i vodi Dinko Kreho.