Loading Events
  • This event has passed.

‘Born to Please’ u &TD-u iskušava pjevačke mogućnosti glumaca

21 listopad, 2015Premijera je u srijedu, 21. listopada u Polukružnoj dvorani Teatra &TD s početkom u 20 sati, a prva sljedeća izvedba u četvrtak 22. listopada.

Jerko Marčić, 'Born to please'
Jerko Marčić, ‘Born to please’

Nova predstava u zagrebačkom &TD-u, ‘Born to Please’ Saše Božića glazbeno je kazališni performans za četiri izvođača, Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog. Oni se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja. Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, nevični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe.

 

Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme. „Born to Please“ zabavlja (sebe i publiku) pitanjem može li solo izvođač u susretu s auditorijem izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva – Eurovizija, San Remo, MTV Awards… Kakav se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće. Pritom mislimo na raskoš i produkciju koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Details

Start:
21 listopad, 2015 u 19:30
End:
22 listopad, 2015 u 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Teatar &TD
Zagreb, Hrvatska + Google Map