Loading Events
  • This event has passed.

Božo Vrećo – veliki solistički koncert u KD Vatroslav Lisinski

19 rujan, 2016Jedinstveni bosanskohercegovački umjetnik nastupit će u ponedjeljak 19. rujna u velikoj dvorani Lisinskog.

Božo Vrećo u Lisinskom
Božo Vrećo u Lisinskom

Božo Vrećo je interpretator i kantautor sevdalinki čiji raspon glasa seže od lirskog tenora do lirskog soprana što ga čini jedinstvenim u svijetu sevdaha. Ako se tome doda osebujan stil i sva njegova muško – ženska dualnost i emotivnost, dramatičnost i virtuoznost, može se sa sigurnošću reći da sva njegova umjetnost i stvaranje kroz poseban a capella izražaj interpretiranja izazivaju najdublje emocije te je i to jedan od razloga zašto su njegovi koncerti širom Europe rasprodani danima unaprijed.

 

“To je anđeoski glas koji dotiče srca i miluje duše i ako bi pitali što je to sloboda, jedan od odgovora bio bi: Sloboda je Božo Vrećo.”  New York Times.

 

Do sada, Božo Vrećo je izdao tri albuma, u pripremi je i četvrti. Uz izvanrednu interpretaciju sevdaha odlikuje se i pisanjem sevdalinki te je na taj način popunio praznine nastale u posljednih 40 godina od kada nije napisana gotovo niti jedna pjesma. Ove godine, uz nastupe širom Europe, te nastupe na čak 9 festivala uključujući i kultni EXIT, Bože Vrećo će održati prvi solistički koncertu u Velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Details

Date:
19 rujan, 2016
Time:
20:00 - 22:30
Cost:
Kn140 – Kn180
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map