Loading Events
  • This event has passed.

Brain Holidays i Baga Sound u AKC Attacku

20 prosinac, 2014Trip to Zion kolektiv ispratit će 2014. i svoju devetu godinu postojanja 20. prosinca u svome čestom domu, AKC Attacku, vraćanjem korijenima, uz nastupe prvog autorskog Hrvatskog roots reggae benda Brain Holidaysa te prvog BiH soundsystema, Baga Sounda. Ovime na neki način zatvaraju krug i ulaze u drugo desetljeće postojanja kolektiva, a svojoj vjernoj i uvijek rasplesanoj publici spremaju DJ sessino Trip to Zion DJ-a, te brojnih prijatelja sa zagrebačke reggae scene.

Brain Holidays i Baga Sound u AKC Attacku
Brain Holidays i Baga Sound u AKC Attacku

Brain Holidays je prvi autorski roots reggae bend u Hrvatskoj, osnovan 2000. godine. Album prvijenac Stereo Roots izdan je 2006. g., dok je drugi album naziva Save Peace, Babylon Delete svjetlo dana ugledao 2013. g. Bend je djelio pozornicu s imenima poput Gregorya Isaacsa, Culture, Zion Train, U-Roy itd, a najvećim uspjehom smatraju nastup na glavnoj pozornici Rototom Sunsplash Festivala, najvećeg reggae festivala u Europi, gdje su nastupili u finalu European Reggae natjecanja. Osim autorskih koncerata, bend već godinama tradicionalno organizira omiljene Tribute to Bob Marley koncerte u Zagrebu.

 

Baga Sound iz Tuzle je reggae ogranak FMJAM ekipe kojega čine Moonjah, vokalist grupe Defence i Dj Soul. Višegodišnju ljubav i uživanje u reggae glazbi od 2006. pretvaraju u prvi BH sound, koji sada nosi reputaciju jednog od najboljih u BiH i šire. Njihovi setovi u osnovi uvijek imaju roots reggae, dok stilovi variraju od roots, nu rootsa i duba, do junglea, dubstepa i ragga breaksa. Za Baga Sound karakteristični su izrazito plesni setovi, a osim u BiH, česti su i rado viđeni gosti u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Osim uz regionalna, nastupali su i uz imena poput Benny Pagea, Big Buda, Danny Wheelera & MC Talia, Ariesa.

 

Ulaz: 25 kn / 35 kn.

Details

Date:
20 prosinac, 2014
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn25 – Kn35
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

AKC Attack
Zagreb, Hrvatska + Google Map