Loading Events
  • This event has passed.

Bruce Ditmas, Zoran Majstorović i Alvise Seggi reinterpretiraju Hendrixove pjesme u KCM-u

29 travanj, 2018U Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12) Up From The Skies – trio bubnjara Brucea Ditmasa koji je svirao s legendama Jacom Pastoriousom i Patom Methenyjem, te u orkestru velikog Gila Evansa, izvodit će pjesme Jimija Hendrixa 29. travnja.

  • 29
    Shares
Bruce Ditmas (album: Aeray Dust)

Repertoar trija Up From The Skies sastoji se od originalnih kompozicija, slobodne improvizacije i skladbi velikana svjetske glazbe Jimi Hendrixa; formacija tria je također na neki način i homage sastavu Jimi Hendrix Experience (trio u originalnoj postavi: Jimi Hendrix; vokal i gitara, Noel Redding; bass i Mitch Mitchell; bubnjevi). Jedan od razloga što su odlučili uključiti Hendrixove skladbe u repertoar ovog tria je taj što je Bruce Ditmas kao član sastava “Gil Evans Orchestra” 1974. snimio već sada legendarni jazz album “Gil Evans Orchestra plays the music of Jimi Hendrix”, a razlog isto tako leži i u Zoranovoj trajnoj fascinaciji glazbom Jimi Hendrixa. Budući da su internacionalni trio (SAD, Italija, Hrvatska) njihov pristup je različit i raznovrsan, svaki glazbenik donosi u zvuk trija svoj vlastiti background i samim time stvara se novi zajednički zvuk koji možemo potražiti negdje na granici jazza, rocka i slobodne improvizacije.

Bruce Ditmas je američki bubnjar rođen 1946.g. u Atlantic Cityu, a tokom karijere svirao ja se nekim od najvećih imena svjetske glazbe; od Judy Garland, Sheile Jordan i Barbare Streisand do velikana jazza kao što su Joe Newman, Lee Konitz, Chet Baker, Stan Getz, Sam Rivers, Arthur Blythe, Reggie Workman, Cedar Walton, George Mraz, Lew Soloff, Steve Kuhn, John Abercrombie, George Adams, Airto Moreira, Flora Purim, Hannibal Peterson, Howard Johnson, David Sanborn, Enrico Rava, Dino Saluzzi, Jazz Interactions Orchestra, The Brecker Brothers, Stardrive, Atmospheres, Future Shock, New Wilderness Preservation Band, Merv Griffin Show Orchestra i mnogi drugi. Bio je dugogdišnji član Gil Evans Orchestra(1971-1977 and 1979-1985) i snimio legendarni album “Jaco”, prvi album na kojem se pojavljuju Pat Metheny i Jaco Pastoriuos uz Paul Bleya i Brucea.

Alvise Seggi je proslavljeni talijanski čelist i kontrabasist; docent jazz kontrabasa na konzervatoriju u Veneciji, a Zoran Majstorović je hrvatski jazz gitarist, multiinstrumentalist i kompozitor, između ostalog dobitnik nagrada “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor, a dobitnik je i diskografske nagrade nagrade “Porin” te član HZSU-a.

Početak je u 20:30 sati. Cijena ulaznice iznosi 70 kn u pretprodaji, na dan koncerta 80 kn. (u ponudi je 40 ulaznica, stoga su rezervacije preporučene na tel. 0917676952 ili u inbox KCM-a na Facebooku).

  • 29
    Shares

Details

Date:
29 travanj, 2018
Time:
20:30 - 23:30
Cost:
70kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Kulturni centar Mesnička
Mesnička ulica
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 29
    Shares