Loading Events
  • This event has passed.

Bubblegum i Das Univerzitas Kunstmuzik na MIMO-u u MSU-u

5 veljača, 2017Četvrti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 5. veljače u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Bubblegum i Das Univerzitas Kunstmuzik na MIMO-u u MSU-u
Bubblegum i Das Univerzitas Kunstmuzik na MIMO-u u MSU-u

Bubblegum – Iza projekta Bubblegum stoji jedan čovjek koji istodobno stoji iza laptopa, klavijatura i gitare. 2015. godine objavljuje svoj prvi LP ”Dance Music For Old People”, nakon nekoliko koncerata u Zagrebu, Bubblegum u rujnu 2016. godine izbacuje svoj drugi album naziva ”Gentle Hearts”. Širok spektar glazbenog zanimanja Ivan Grobenski okupio je kroz glazbu kojom nastoji da populacija treće dobi otpleše život nakon smrti.

 

Das Univerzitas je bend koji svira modernu glazbu.

 

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni se predstavljaju dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi se publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovara se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Gosti sugovornici su Lorena Ouahchia, Sven Popović i Srđan Sekulović Skansi.

 

Sav prihod od donacija ide izvođačima.

 

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr, te na MIMO facebook stranici i MIMO Yotube kanalu. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.

 

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Details

Date:
5 veljača, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska + Google Map