Loading Events
  • This event has passed.

Bugarska etno/world music grupa Oratnitza dolazi u Začaranu Močvaru

14 srpanj, 2016Bugarska Oratnitza jedna je od trenutno najzanimljivijih etno/world music grupa koje dolaze iz Istočne Europe. Ovaj neuobičajeni kvartet je svojim originalnim pristupom tradicijskoj glazbi iz svoje zemlje, ali i drugih krajeva svijeta, dobio veliku pažnju diljem Europe. Koncert u zagrebačkoj Močvari najavljen je za četvrtak 14. srpnja.

Oratnitza
Oratnitza

Oratnitza je nastala oko skupine uličnih muzičara, a njihov glazbeni stil izgrađen je na fusionu bugarske tradicijske glazbe, mnoštvu dionica na didgeridoou i organski izvedenih dubstep/hip hop/drum n bass ritmova. Sve ovo u opisu zvuči zanimljivo, a u konačnici je i sjajno izvedeno – Oratnitza predstavlja jedno novo viđenje istočnoeuropske glazbe, a još jednom pokazuje da su tradicijski ritmovi i melodije podatni za različite interpretacije, pa i one prilično nespojive. Uostalom, teško je zamisliti da u jednoj pjesmi glazbenu međuigru vode kaval i didgeridoo, a da je sve praćeno dubstep ritmovima. Kod Oratnitze se takvo što ne treba zamišljati, kod njih sve to zvuči nevjerojatno lagano.

 

Do sada je ova grupa objavila dva albuma, „Oratnitza“ i „Folktron“, a oba su odlično prošla za najutjecajnijoj svjetskoj world music listi, WMCE, a doživjeli su i velike pohvale od strane uglednih medija. No, pravu vrijednost Oratnitza nudi uživo.

 

Nastupali su na mnogim europskim glazbenim festivalima, nekoliko puta godišnje odrade europske turneje, a sada po prvi put dolaze u Hrvatsku. Obećavaju da će publiku rasplesati i svojim žestokim ritmom natjerati na potpuno ludilo. Sudeći po dostupnim live snimkama ne sumnjamo da će biti tako. Muscul fiber od plesanja je najbolji muscul fiber!

 

Prije i nakon koncerta muziku pušta DJ Emir.

Details

Date:
14 srpanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map