Loading Events
  • This event has passed.

Calvin Johnson i Lime Crush u Močvari

18 listopad, 2015U nedjelju 18. listopada u Močvari će nastupiti američki glazbenik Calvin Johnson i bečki kvartet Lime Crush.

Calvin Johnson (Foto: Hilary Harris)
Calvin Johnson (Foto: Hilary Harris)

Calvin Johnson je osnivač Beat Happeninga, o čijem značaju dovoljno govori činjenica da su zaslužili vlastito poglavlje u “Our Band Could Be Your Life”, jednom od najboljih zapisa o američkom nezavisnom rocku. Tu su i Halo Bendersi, Johnsonov zajednički projekt s Dougom Martschem iz Built To Spill, kao i Cool Rays, The Go Team i Dub Narcotic Sound System, dok u posljednje vrijeme nastupa samostalno ili s bendom nazvanim The Hive Dwellers. Također, osnivač je kultne nezavisne etikete K Records koja je svijetu podarila izdanja izvođača poput Beat Happeninga, Becka, All Girl Summer Fun Banda, Built To Spilla, Melvinsa, Bikini Killa, Mirah, Chicks On Speed,Modest Mousea, Shonen Knifea, Old Time Relijuna i mnogih drugih. Pored svega navedenoga, Calvin Johnson jedan je od glavnih organizatora festivala International Pop Underground, koji se, unatoč činjenici da je održan prije 24 godine, i dalje smatra jednim od najvažnijih događanja u povijesti nezavisne glazbe, a prva večer festivala, nazvana “Love Rock Revolution Girl Style Now”, na kojoj su nastupili Bikini Kill, Heavens To Betsy, L7,Bratmobile, 7 Year Bitch i drugi, ključan je trenutak ranih dana riot grrrl pokreta. Nakon skoro tri desetljeća djelovanja, Calvin Johnson i dalje neumorno zagovara DIY principe i glazbenu scenu bez profiterstva, korporativizma i mačizma, a svojim se ekscentričnim nastupima opire ustaljenim paradigmama “rock” glazbe. U Močvaru dolazi oboružan prodornim glasom i akustičnom gitarom, a svira kako nove, tako i starije materijale. Ukratko, očekujte svojevrstan presjek njegove karijere.

 

Lime Crush je bečki kvartet čije su članice i član usko povezani s alternativnom, queer i feminističkom scenom. Veronika, Nicoletta, Jasmin i Andi su 2013. bend osnovali kao ispušni ventil i sredstvo za progovaranje protiv svih vrsta represije, a kao Lime Crush su zasad izdali jedan singl za austrijsku etiketu Fettkakao.

 

Izmjenjuju se na instrumentima, sviraju nešto na tragu X-Ray Spexa i Shonen Knifea i energično dokazuju da punk i riot grrrl nisu mrtvi!

 

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.

Details

Date:
18 listopad, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map