Loading Events
  • This event has passed.

Charles Aznavour u Pulskoj areni // Otkazano

16 kolovoz, 2018Dana 16. kolovoza s početkom u 21:00 sati u Areni u Puli nastupit će legenda francuske šansone – Charles Aznavour.

  • 44
    Shares
Charles Aznavour u Pulskoj areni

Karijera ovog iznimnog umjetnika traje više od 70 godina. Prodao je više od 100 milijuna ploča, snimio 1200 pjesama, njegova glazba je u više od 80 filmova. Aznavour se proslavio po cijelom svijetu i postao simbol francuske šansone.

Charles Aznavour održao je tisuće koncerata u preko 90 zemalja. Pjeva na sedam jezika. Njegove pjesme izvode Bob Dylan, Elvis Costello, Placido Domingo… CNN je proglasio Charlesa Aznavoura “zabavljačem stoljeća”.

Charles Aznavour (Pariz, 22. svibnja 1924.) pravog imena Shahnour Varenagh Aznavourian ili Charles Aznavurian, francuski autor, skladatelj, šansonijer i glumac armenskog podrijetla.

I njega je kao tolike druge prva otkrila Édith Piaf. S vremenom postaje vrstan pjesnik, tekstopisac prekrasnih tekstova šansona, što će ih interpretirati brojni pjevači diljem svijeta. Njegov ranjeni promukli glas osvaja publiku iskrenom patetičnošću, strastvenošću i melodramatičnošću. Već rano vrlo umješno spaja ritmove jazza sa šansonom, a njegov neobičan glas, gotovo na rubu slamanja, najviše pridonosi njegovoj popularnosti. Aznavour govori i jako često pjeva na pet jezika – francuskom, talijanskom, engleskom, španjolskom i njemačkom, a ponekad zapjeva čak i na ruskom, armenskom, i romskom jeziku. Toliko je lingvistički nadaren da pjeva i na puno raznih dijalekata, pogotovo na francuskom i španjolskom jeziku.

Aznavour se posvećuje šansoni, prve pjesme piše 1941. u suradnji s Pierreom Rocheom, a 1946. angažira ga nezaobilazna Piaf za jednu turneju. Već 1947. dobiva Grand prix de la chanson za pjesmu J`ai bu. Prati Édith Piaf na turneji po Americi i vrlo rano osvaja američku publiku, a kasnije su ga čak proglasili alter-egom velikana zabavne glazbe Franka Sinatre.

Godine 1953. doživljava pravi trijumf na turneji po Maroku. Slijede nastupi u Olympiji i Moulin Rougeu u Parizu (1954.) i konačno 1955. postaje pravom planetarnom zvijezdom. Nakon toga slava mu stalno raste, a kad je 1966. godine prodao više od milijun primjeraka ploče sa svojom pjesmom La Mamma ne silazi s liste najpopularnijih.

Njegove šansone pretežno pjevaju o ljubavi, znaju biti natopljene erotičnošću, često govore o dječačkim snovima, o životu u dvoje ili čežnji za avanturama (Les Comediens, Apres l’amour, Emmenez-moi, itd.).

Aznavour i dalje snima nove albume i putuje po svijetu, puneći najveće koncertne kuće u gradovima od Japana i Portugala do Amerike i Australije.

Ulaznice za koncert dostupne su preko Eventim.hr sustava. Cijene ulaznica u rasponu od 250 kn do 790 kn.

  • 44
    Shares

Details

Date:
16 kolovoz, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
250kn – 790kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Arena Pula
Pula, Hrvatska
  • 44
    Shares