Loading Events
  • This event has passed.

Charles Tolliver Tentet – Thelonious Monk 100th Celebration na Muzičkoj akademiji

23 studeni, 2017Nastup Charles Tolliver Tenteta održat će se u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, 23.11.2017. s početkom u 19:30 h.

Charles Tolliver
Charles Tolliver

Uključivši se u obilježavanje 100. obljetnice rođenja velikana jazza, pijanista i skladatelja Theloniousa Monka, Jazz.hr predstavlja poseban projekt. Jedan od najvećih stručnjaka za Monkovu glazbu, trubač Charles Tolliver rekonstruirao je glazbu s albuma “Thelonious Monk at Town Hall”, koji donosi snimku povijesnog koncerta iz 1959. u Gradskoj vijećnici u New Yorku.

 

Neuobičajenom podjelom uloga u kojoj su uz ritam sekciju svirali tubist, svirač francuskog roga, trombonist, trubač, te bariton, tenor i alt saksofonisti, Monk i orkestrator Hal Overton tom su prigodom ostvarili poseban zvuk. No, budući da su partiture poslije snimanja izgubljene, Tolliver je povodom pedesete godišnjice od snimanja albuma transkribirao glazbu s tonskog zapisa i priredio materijal za izvođenje s tentetom u kojem su svirali vodeći američki jazzisti. Posebnost zagrebačkog koncerta je u tome što će mu partneri u izvedbi tog djela biti hrvatski glazbenici koji će izvoditi Monkova djela, od kojih su u međuvremenu sva postala jazz standardi, neke od najboljih ikad napisanih jazz skladbi.

 

Cijena ulaznice iznosi: 100 kn

Details

Date:
23 studeni, 2017
Time:
19:30 - 22:00
Cost:
Kn100
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Muzička akademija
Zagreb, Hrvatska + Google Map