Loading Events
  • This event has passed.

Chui i Jazz orkestar HRT-a na Ljetnoj pozornici Bundek

11 srpanj, 2017Ponovno sljubljivanje jednog od najuzbudljivijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni trojca Chui i Jazz orkestra HRT-a, dogodit će se u utorak 11. srpnja s početkom u 21:00 sat. Ovoga puta dupkom punu i dva dana zaredom rasprodanu dvoranu Gorgona MSU-a, Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Andreasa Marinella zamijenit će Ljetnom pozornicom Bundek na kojoj će nastupiti u sklopu novog izdanja ZgKUL – Zagrebačkog kulturnog ljeta.

Chui i Jazz orkestar HRT-a u Gorgoni (Foto: Zoran Stajčić)
Chui i Jazz orkestar HRT-a u Gorgoni (Foto: Zoran Stajčić)

Koncert na Ljetnoj pozornici Bundeka donijet će “presjek” sva tri dosadašnja albuma od kritike i publike hvaljenog trojca Chui koji već pet godina uspješno spaja klupsku glazbu s jazzom, elektronikom i rock ‘n’ rollom ( ”Chui” , ”TheSecondArrival” i ”Third Sun Fromthe Stone” ; sva tri objavljena za Dancing Bear) odnosno njihovih ukupno osam skladbi za ovu prigodu “preodjevenih” u nove jazz aranžmane pod paskom šefa dirigenta “jazzera” Andreasa Marinella i pijanista Jazz orkestra Josepha Kaplowitza te Luke Žužića koji u Orkestru djeluje kao trombonist.

 

Dva ranije spomenuta, iznimna i rasprodana koncerta Chuija i Jazz orekstra HRT-a održana su u ožujku ove godine u Gorgoni u Muzeju suvremene umjetnosti. Valja spomenuti i to da se, također, u ožujku ove godine Chui udružio s legendarnom divom Josipom Lisac, koja slavi 50. obljetnicu karijere, u pjesmi “Tebi putujem”. Pjesma je ubrzo popraćena i videospotom u režiji Radoslava Jovanova Gonza.

 

Ulaz je slobodan.

 

 

Details

Date:
11 srpanj, 2017
Time:
21:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Ljetna pozornica Bundek
Zagreb, Hrvatska + Google Map