Loading Events
  • This event has passed.

Chui i Jazz orkestar HRT-a u rekordnom roku rasprodali koncert u Gorgoni, dodan drugi dan

28 veljača, 2017Chui i Jazz orkester nastupit će 28. veljače te 1. ožujka 2017. godine u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u dvorani Gorgona. Početak koncerata predviđen je za 20 sati. Koncert 1. ožujka je rasrpodan, no za koncert 28. veljače još uvijek ima nešto malo karate i one se po cijeni od 50 kn mogu nabaviti na www.ulaznice.hr

Chui i Jazz orkestar HRT-a
Chui i Jazz orkestar HRT-a

Grupi Chui u posljedenje vrijeme baš sve ide po planu, pa i bolje od toga. Prvo su objavili Porinom nominiran album “Third Stone From the Sun” koji je te godine bio proglašen za najbolji, onda su održali lijep broj koncerata diljem Hrvatske. U jesen proše godine predstavili su se na najvećem europskom showcase festivalu Noorderslag Eurosonic nakon čega su uspostavili suradnju s legendarnom Josipom Lisac s kojom će uskoro objaviti singl i video spot “Tebi putujem” čime su najavili povratak radu na novom studijskom albumu; iz trija postali su kvartet, zamijenili bubnjara i potom najavili jedan koncert s Jazz orekstrom HRT-a koji je u roku 24 sata bio rasprodan te su zbog velikog interesa dodali i novi datum.

 

Zajedničkim koncertom Chui-ja i Jazz orkestra HRT-a ravnat će dirigent Andreas Marinello.

 

Jazz orkestar HRT-a nekadašnji Big Band Hrvatske radiotelevizije, to jest Plesni orkestar Radio Zagreba, postoji i radi kontinuirano već više od 50 godina, što je u povijesti big bandova rijetkost u svjetskim razmjerima. Orkestar su kroz povijest vodili Miljenko Prohaska, Silvije Glojnarić, Saša Nestorović, a sada ga vodi skladatelj, dirigent i saksofonist Andreas Marinello. Jazz orkestar HRTa je ostvario poveliki popis suradnji sa nekima od najvećih svjetskih jazz glazbenika: Art Farmer, Clark Terry i Ted Curson, Johnny Grifin, Sal Nistico, Ernie Wilkins, Kai Winding, John Lewis, Art Taylor, Christian McBride, Miroslav Vitous i mnogi drugi.

 

Ulaznice za koncert 1. ožujka su rasprodane, ali ga možete pratiti putem izravnog prijenosa na HR3.

Details

Start:
28 veljača, 2017 u 20:00
End:
1 ožujak, 2017 u 23:00
Cost:
Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map