Loading Events
  • This event has passed.

Chui kao kvartet u Vinylu

26 siječanj, 2017U četvrtak  26. siječnja s početkom u 20:30 sati u zagrebačkom klubu Vinyl zagrebačkoj publici će u formaciji kvarteta predstaviti grupa Chui.

Chui (Foto: Vanja Vučinić)
Chui (Foto: Vanja Vučinić)

Ovaj put će se premijerno u Hrvatskoj predstaviti sa novom postavom u kojoj su, uz Tonija i Vojkana, bubnjar Ivan Levačić (mnogima znan iz ABOPa, Kriesa, Pridjeva te benda Natali Dizdar) i basist Konrad Lovrenčić (njegov kolega iz Kriesa te bas uzdanica Elementala, Tobogana i mnogih drugih bendova).

 

Dečki se upravo vraćaju nakon nastupa u Nizozemskoj na Eurosonic Noorderslag festivalu, najvećem showcase festivalu u Europi i premijerno će izvesti i nešto potpuno novog materijala kojeg spremaju za nadolazeći album.

 

Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom („Chui“ Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

 

Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike.

 

2015. godine pak Chui objavljuje treći album „Third Sun From The Stone“ koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj, te je bio nominiram za diskografsku nagradu Porin. Na koncertnoj promociji novog albuma Chui je rasprodao Zagrebačku Tvornicu kulture, a posebno se pamti nastup na Inmusic festivalu pred prepunim hidden stagem.

Details

Date:
26 siječanj, 2017
Time:
20:30 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vinyl
Bogovićeva 3
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map