Loading Events
  • This event has passed.

Chui na otvorenju jubilarnog 30. izdanja ‘Dana hrvatskog filma’ u kinu Tuškanac

12 rujan, 2021Jazz fusion četvorka ponovno izvodi svoju originalnu glazbu uz čuveni nijemi film ‘Berlin, simfonija velegrada’ iz 1927. godine.

Chui

Chui će glazbeno začiniti otvaranje jubilarnog 30. izdanja manifestacije Dani hrvatskog filma 12. rujna u zagrebačkom kinu Tuškanac. Naime, nakon službenog otvaranja održat će se projekcija čuvenog nijemog filma “Berlin, simfonija velegrada” Waltera Ruttmana, a Chui će tom prilikom uživo izvesti originalnu prateću glazbu koju su sami komponirali.

Jazz fusion četvorka filmski će koncert odraditi u sklopu filmskog programa “Kinofonija!”, a glazbu uz spomenuti nijemi film iz 1927. godine Chui su već izvodili 2019. godine na otvorenju Berlinale specijala koji se održava u Zagrebu pod pokroviteljstvom Berlin film festivala. Ovim su projektom stvorili unikatnu simbiozu filmske i glazbene umjetnosti s Chui etiketom. Sam film donosi prikaz svakodnevice u živopisnim ulicama Berlina te se glazba inovativne četvorke izvrsno uklapa uz film. Uvjerite se to i sami u nedjelju, 12. rujna, u 21:30. Ulaz na projekciju je besplatan.

Inače, Dani hrvatskog filma tradicionalna su smotra najboljih domaćih kratkih i srednjometražnih filmova, a održat će se od 12. do 1. rujna u kinu Tuškanac.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Kino Tuškanac
Zagreb, Hrvatska