Loading Events
  • This event has passed.

‘Ciganin, ali najljepši’ Kristiana Novaka praizvedbeno u HNK-u Zagreb

30 prosinac, 2017U subotu, 30. prosinca, u zagrebačkom HNK-u praizvedbeno će zaigrati ‘Ciganin, ali najljepši’ Kristiana Novaka, u režiji Ivice Buljana.

‘Ciganin, ali najljepši’ u HNK

Protagonisti Novakova romana čine nevjerojatnu galeriju likova ukotvljenih u strahove današnjice, uokvirenih tkanje fikcije. Mladi Rom Sandokan zvani Sandi zaljubi se u Međimurku Milenu, bijelu ženu iz susjednog sela Sabolščaka. Ona, rastavljena u kasnim četrdesetima, nepravedno izbačena s posla, vraća se u rodnu kuću gdje se mora brinuti za svojeglava djeda. Nuzat, Kurd iz Mosula napušta obitelj i zemlju koju je zahvatio rat, u potrazi za obećanim životom u Calaisu. Plančić, PR iz zagrebačke policijske uprave poslan je na teren da zataška ubojstvo koje može eksplodirati u nasilje i veliki politički skandal…

 Ti osebujni antijunaci nisu tipizirani predstavnici svoje etničke ili socijalne skupine, već plemeniti marginalci koji svojim ponašanjem odudaraju od stereotipa i na empatičan način ruše slike o predrasudama koje društvo gaji o njima.

 Krimić, melodrama, dokumentaristika, društvena drama, popularna (sub)kultura, romske pjesme…

 Glavne uloge tumače Nina Violić, Filip Vidović, Franjo Kuhar, Ivan Glowatzky, Barbara Vicković, Ana Begić i Ksenija Marinković. Dramaturg je Ivor Martinić, scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinja Ana Savić Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, dizajn svjetla potpisuje Sonda 4, a video priprema Metka Golec.

 Sljedeće izvedbe na rasporedu su 3., 9., 19., 20. i 30 siječnja. Ulaznice stoje 55-90 kn.

Details

Date:
30 prosinac, 2017
Time:
19:30 - 22:30
Cost:
55kn – 90kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Hrvatsko narodno kazalište
Trg Maršala Tita
Zagreb, Hrvatska