Loading Events
  • This event has passed.

Cirkuska promocija LP-a glazbe za cirkuse i sprovode ‘Danse Macabre’ u zagrebačkom Jedinstvu

22 svibanj, 2016U zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, 22. i 23. svibnja, s početkom u 19.30 h, održat će se cirkuska promocija LP-a ‘Danse Macabre – zvuci vertikalnog povratka’ uz izvedbu gotovo istoimene predstave za koju je glazba skladana.

Danse Macabre
Danse Macabre

Na prvom LP-u cirkuske glazbe u ovim krajevima artistički kolektiv narodnooslobodilačkog cirkusa Cirkorama objavio je glazbu za sprovode. „Danse Macabre – zvuci vertikalnog povratka“ album je glazbe iz cirkuske predstave „Danse Macabre – pokušaj vertikalnog povratka“ autora Brune Motika. Predstava je nadahnuta trenutkom smrti pa se na albumu uz autorska djela nalaze i obrade klasičnih skladbi koje se u našim krajevima sviraju na sprovodima: “Adagio in G Minor“ T.Albinoni/Remo Giazotto, ”Piano Sonata No.2 in B-flat minor, Op.35 Marche Funebre” F. Chopina i ” Posmrtni marš Lenjina” D. D. Šostakoviča. Bruno Motik odsvirao ih je i prilagodio suvremenoj cirkuskoj izvedbi, a njih se na ploči nalaze i tri njegova autorska glazbena broja „Dva lica“, „Odbrojavanje…“ i „Stvor“.

 

Ta Cirkoramina predstava izvedbeno je utemeljena na zračnim akrobacijama i podnim improvizacijama. Posrijedi je cirkusko uprizorenje trenutka nakon smrti ljudskog tijela. Polazeći od jednostrane pretpostavke da se još neko vrijeme sjećamo i osjećamo život, predstava je rezultat imaginarnog istraživanja ponašanja umiruće svijesti.

 

Predstave i promocija se održavaju u sklopu dvotjednog projekta Proljetni cirkus u Pogonu.

 

Bruno Motik je multi-instrumentalist, skladatelj i permakulturni dizajner. Svirao je razna glazbala u nekoliko glasnih sastava, poput gitare u Peach Pit-u, bubnjeva u Tigrovoj masti i Seven that Spells, harmoniku i bendžo u Vergl Grindu i skladao glazbu za nekoliko dokumentarnih filmova. „Danse Macabre-pokušaj vertikalnog povratka“ prvi je cirkusko kazališni komad kojem je skladatelj.

 

Cijena ulaznice za predstavu: 40 kn. Cijena ulaznice + ploča: 80 kn (samo prilikom dva dana promocije).

Details

Start:
22 svibanj, 2016 u 19:30
End:
23 svibanj, 2016 u 22:00
Cost:
Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Pogon Jedinstvo
Zagreb, Hrvatska + Google Map