Loading Events
  • This event has passed.

Čitanje poslanice Valentinota Boškovića Zemljanima u Laubi

25 svibanj, 2018Valentino Bošković posebnom će se Poslanicom obratiti Zemljanima u Laubi, na manifestaciji “Nesvrstani” u petak, 25. svibnja s početkom u 21:30 sati.

  • 10
    Shares
Valentino Bošković (Foto: Nikola Radovani)

Boris Dežulović, inače pra-pra-praunuk Borisa Dežulovića, Valentinotovog prijatelja iz djetinjstva, dešifrirao je i zapisao poslane poruke prvog bračkog astronauta.

„Samouki sanjar što je te 1646. pobjegao raketom na maslinovo ulje i sakrio se iza zvijezde Sirius, Valentino Bošković je dezerter koji je morao otputovati stotinu hiljada milijardi kilometara daleko da doživi bolji Brač i bolji svijet”, zapisao je Dežulović.

Ovozemaljski povjerenik Valentinota Boškovića i stipendist zaklade „Zemlja je ravna kugla”, Boris Jokić, pročitat će Poslanicu i otkriti tajnu iza 400 godina duge svemirske misije Valentinota Boškovića. „Prijatelj i ja sjedimo na klupi i gledamo zvijezde, slušamo vijesti kad doleti crna ptica i reče: “Imam poruku za tebe od Valentinota.

Pročitaj je 25. 5. 2018. u Laubi. Važno je!”. Pogledam gore tražeći roketomobil i pomislim „Valentino, vraćaš li se iz svemira? Donosiš li cicipjoverice, skafonderice, gitare…?”. Odgovore znam, a saznat će ih i Hrvatska u petak”, najavljuje Jokić.

Valentino Bošković ‘Vodič kroz galaksiju za redikule’

Međutim, to nije sve!

Publika u Laubi tom će prilikom prisustvovati ekskluzivnoj premijeri suradnje TBF-a i Valentinota Boškovića na novoj pjesmi „Adio, trafikonte” koja će se potom zaključati u vremensku kapsulu i poslati u budućnost! I da, bez brige, ne sviraju uživo ni Valentino ni TBF. Nakon čitanja Poslanice i audio premijere, okupljene će zabaviti DJ Arlecchino Dello Cosmo, a u Laubi će biti moguće kupiti i „Vodič kroz galaksiju za redikule”, posebnu kompilaciju povodom pet godina nepostojanja benda.

Riječ je o kompilaciji koja na jednom mjestu okuplja albume “VSSR” (2014.) i “Marsovska listina” (2016.), te bonus pjesmu “Milde Sorte”, uz zanimljivi dizajn dvojca Kazinoti&Komenda, sve tekstove pjesama, popratni esej književnika Andrije Škare te ulaznicu za veliki koncert Valentinota Boškovića na Vidovoj gori 2046.

Album “Vodič kroz galaksiju za redikule” objavljuje diskografska kuća Mudri Brk.

  • 10
    Shares

Details

Date:
25 svibanj, 2018
Time:
21:30 - 23:30
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Lauba
Zagreb, Hrvatska
  • 10
    Shares