Loading Events
  • This event has passed.

Cloud 68 u Močvari

3 ožujak, 2019Promocija albuma ‘Cloud 68’ grupe Cloud 68 održat će se u zagrebačkom klubu Močvara u nedjelju 3. ožujka, s početkom u 21:00 sat, a ulaz je slobodan.

  • 2
    Shares
Cloud 68 u Močvari

Nakon dugogodišnje pauze, Višeslav, gitarist, tekstopisac i skladatelj, ponovo se odlučio ozbiljnije primiti gitaru u ruke, pozvavši starog prijatelja Marka, te članove obitelji, Bornu i Mislava, da mu se pridruže. Uz Antona na basu, 2013. godine osnovan je sastav Cloud 68.

Višeslavove skladbe karakterizira osebujan gitarski rif, na kojeg se oslanjaju Bornine solaže, Antonova i Markova ritam sekcija ,te Mislavov duboki vokal, ponajviše su rezultat rokerskih upliva koje je sam upijao tijekom čitavog života, od bendova The Pixies, R.E.M., Dinosaur Jr., Buffalo Tom i Teenage Fanclub, do recentnijih The Nationala, Calexica i The Black Keysa.

Bez velikih očekivanja da se vinu u diskografske visine, ovi prijatelji prije svega uživaju u povremenom muziciranju, otvoreni za različite glazbene utjecaje koji se mogu čuti u njihovim skladbama, a Višeslavovi tekstovi variraju od posve osobnih do onih univerzalnih. Unatrag nekoliko godina Cloud 68 je nastupio na HGF Sessions u Hard Placeu u Zagrebu, zagrebačkom klubu Sax, na plaži Banj šibenskog festivala SuperUho, te u predivnom ambijentu Šakan Festivala u Brelima.

U studenom 2017. Cloud 68 ušao je u Sunday Studios Svena Pavlovića u Svetoj Nedelji kako bi snimili album na kojem će u konačnici završiti devet pjesama, a samo snimanje albuma trajalo je gotovo godinu dana. S producentom Svenom Pavlovićem dečki su peglali pjesmu po pjesmu, uklapajući ideje koje su se rađale na licu mjesta, od intervencija u tekstove do mogućnosti koje pruža današnja tehnologija, uzimajući u obzir neizostavnu rockersku podlogu na kojoj su odrasli, bilo da je riječ o klasičnome rocku sedamdesetih ili heavy metalu i popu osamdesetih, do grungea i shoegazea devedesetih. Album se sastoji od devet pjesama univerzalnih i introspektivnih tekstova osebujne lirike, a glazba seže od balada do rockerskih melodija. Na pojedinim su pjesmama na albumu, osim članova benda, sudjelovali Sven Pavlović i Dunja Bahtijarević, gudači Noami Konforta i Mladen Dervenkar na violinama, Donat Gašljević na violi, te Janko Franković na violončelu. Mastering je odrađen u Mercury Mastering, Oceanside CA u SAD-u.

Album je izašao za poznati nezavisni Dirty Old Label, dostupan je u svim CD shopovima i prodavaonicama ploča, a moguće ga je poslušati i downloadati na dostupnim glazbenim servisima.

 

  • 2
    Shares

Details

Date:
3 ožujka
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb
  • 2
    Shares