Loading Events
  • This event has passed.

Cojones i Gatuzo na Gričevanju

1 listopad, 2015Cojones i Gatuzo, dva moćna zagrebačka rock benda, rokaju Gričevanje na krovu garaže Tuškanac u četvrtak 01. listopada. Ulaz na koncert, kao i na sve koncerte u sklopu Gričevanja, je besplatan.

Cojones
Cojones

Cojones, zagrebački riff rock prvaci, nastupom na Gričevanju 1. listopada označit će povratak na pozornice metropole nakon gotovo 18 mjeseci izbivanja. U razdoblju od posljednjeg zagrebačkog koncerta Cojones su bili uobičajeno aktivni te su odradili svoje standardne europske turneje, pokoji festival u Njemačkoj i nekoliko domaćih koncerata. Trenutno se pripremaju za rad na trećem studijskom albumu (do sada su snimili dva studijska albuma, split EP i live album) kojeg će početi snimati krajem ove godine s planiranim izlaskom početkom 2016 godine. Obzirom da Cojones još uvijek češće sviraju u inozemstvu nego u domovini, nikako nemojte propustiti ovaj njihov ekskluzivni nastup na glavnoj pozornici Gričevanja kako ne bi morali potegnuti do neke druge europske prijestolnice po svoju dozu masivnih rifova i opakih melodija.

 

Gatuzo
Gatuzo

Gatuzo dinamičan zagrebački rock dvojac u sastavu Damir Trkulja Šiljo – gitara i vokal te Goran Martinjak – bubanj, zajedno s Cojonesima nastupaju na Gričevanju 01. listopada. Dečki u svojoj minimalističkoj postavi djeluju od početka 2004. godine, a svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Gatuzo su do sad objavili četiri studijska albuma ”Noge/ruke/glave”, ”!”, ”Gdje idemo” i “Megalomania”, od kojih je potonji objavljen u studenom 2014. pokupio velike pohvale od kritike i publike te bio nominiran u tri katagorije za nagradu Porin. Album ‘Megalomania’ izrodio je i divnu suradnju sa Sašom Antićem iz TBF-a u pjesmi “Šutnja” koja je s vremenom postala apostorfirana kao ”najbolja pjesma njihove karijere”.

Details

Date:
1 listopad, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Krov garaže Tuškanac
Tuškanac
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map