Loading Events
  • This event has passed.

Colin Stetson iz grupe Bon Iver dolazi u Zagreb

14 listopad, 2013Avangardni kanadski jazz saksofonist Colin Stetson, glazbenik koji je pored Bon Ivera radio i s, Tomom Waitsom, Arcade Fire, TV On The Radio, LCD Soundsytem i drugima nastupit će ponedjeljak 14. listopada u zagrebačkom Ksetu.

Colin Stetson (Foto: Robert Nethery Semibig)

Ciklus Zavoda za eksperimentalni zvuk će otvoriti jedna od trenutno najbitnijih osoba eksperimentalne jazz scene, bas saksofonist Colin Stetson koji dolazi predstaviti svoj posljednji album “New History Warfare vol.3: To see more light”. Onima koji ne prate recentna događanja na jazz sceni Colin će biti poznatiji kao član grupe Bon Iver. Ili kao prateći i studijski glazbenik čija zavidna lista suradnika uključuje: Toma Waitsa, Arcade Fire, TV On The Radio, Feist, Loua Reeda, Davida Byrnea, Sinead O’Connor, LCD Soundystem i The National. Rođen je u Michiganu na čijem je sveučilištu 1997. završio službenu glazbenu edukaciju. Sljedećih deset godina proveo je u San Franciscu i Brooklynu gdje je razvijao svoj glazbeni stil. 2008. izdao je prvi album New History Warfare vol.1, trilogiju je nastavio 2011. s albumom New History Warfare vol.2: Judges.

Posljednji album iz trilogije proširio je njegov umjetnički, ali i kritički uspjeh. Tako je Alex Green s popularnog glazbenog portala Caught in the Carousel usporedio Colinov utjecaj na avangardni jazz s onim Rogera Federera na tenis. Žanrovski gledano, album nosi široki spektar utjecaja: od jazza, metala, soula, dronea sve do industrijalizma, minimalizma i elektroakustične glazbe. Stetson se kao solo izvođač ne oslanja na loopove i layere zvuka, već na tehniku cirkularnog disanja i i mogućnost da simultano proizvodi beskonačnu paletu zvukova.

Karte za koncert mogu se nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 65 kuna, na ulazu karta će koštati 90 kuna. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 40 kuna. Ulaz se otvara u 20:00 sati, a koncert počinje u 22:00 sata. Broja karata je ograničen na 200. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelena iskaznica može se nabaviti na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

Details

Date:
14 listopad, 2013
Cost:
40kn – 90kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

KSET
Zagreb, Hrvatska + Google Map