Loading Events
  • This event has passed.

Croatia Music Adventures dovodi Asian Dub Foundation u Dubrovnik

28 srpanj, 2015U sklopu novu glazbene manifestacije Croatia Music Adventures 28. srpnja, na kamenje Parka Orsula zakoračit će britanska grupa koju probrana hrvatska publika prati, poštuje i obožava – Asian Dub Foundation.

Croatia Music Adventures
Croatia Music Adventures

Asian Dub Foundation u Dubrovnik dolazi dva tjedna nakon izlaska njihovog novog albuma „More signal and more noise“ koji je planiran za 10. srpnja. Bit će to njihov prvi nastup ikada na samom jugu Hrvatske. Bend danas čine Steve Savale, Dr Das, Akatava, Ghetto Priest, Nathan Flutebox Lee, Rocky Singh, a njihova je priča zaista specifična i neopisivo moćna. Ponovno okupljanje benda dogodilo se 2012. godine nakon poziva Fabiena Rigalla Steveu Savalu, utemeljitelju ADF-a jer je Cinema Secret s ADF-om želio ponovno snimiti dijelove soundtracka za kultni film Matthieua Kassowitza i u 1995., ali ovog puta u ozloglašenom Broadwater Farm Estateu u sjevernom Londonu iste noći kad su se održali gradonačelnički izbori. Za one koji se ne sjećaju, događaji na Broadwater Farm Estateu su 2011. godine pokrenuli niz prosvjeda i pobunu diljem Engleske jer je policija ustrijelila stanovnika tog dijela Londona. Vlasti su ideju snimanja soundtracka proglasile opasnom i nastojali su ju spriječiti, ali je koncert ipak održan i reakcije su bile nevjerojatne. U samo sat vremena prodano je 1000 karata te su održali dva dodatna rasprodana koncerta u londonskom klubu Troxy. Noć nakon nastupili su u kultnoj pariškoj dvorani Le Trianon i to u večer kad je Sarkozy izgubio izbore. Njihov je nastup te večeri u Parizu izazvao mnogo previranja, a podržao ga je redatelj filma La Haine, Matthieu Kassowitz i to u javnim medijskim istupima. Činilo se kao da nastup nije slučajno baš tu večer i ADF je time postao dio nepisane francuske političke povijesti. Njihova se pojavnost često povezuje s buntom protiv postojećih političkih struja. U glazbenom smislu, iza njih je niz godina nastupanja, a pozornicu su dijelili i s velikanima poput Rage Against The Machine, The Cure i Radiohead, a kao i Biondi, obožavani su u Japanu gdje je 2013. objavljen i posljednji album „The singnal and the noise“. Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a na Park Orsulu donijet će duh buntovnog, ali kozmopolitskog britanskog miljea.

 

Ulaznica za Asian Dub Foundation možete kupiti online putem www.ulaznice.hr i putem prodajnih mjesta sustava ulaznice.hr. Cijena ulaznice je 240 kn u pretprodaji i 270 kn na dan koncerta.

Details

Date:
28 srpanj, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn240 – Kn270
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Park Orsula
Dubrovnik, Hrvatska + Google Map