Loading Events
  • This event has passed.

‘Čudno!’ – dvodnevni festival dobre glazbe u Zaboku

9 prosinac, 20119. i 10. prosinca u Zaboku u ‘Zelnoj dvorani’ i Krčmi Polanović održat će se ‘Čudno!’ – festival dobre glazbe, kako najavljuju organizatori koji su za razlog održavanja vjerojatno najčudnijeg domaćeg festivala u ‘državi festivala’ za razlog naveli: ‘Jer nam fali dobre glazbe!’

Čudno! festival

“Zelena dvorana, centar zdravog života i ostalih stvari, mjesto je proroka i svjedočanstava znanih i neznanih heroja o mnogobrojnim Green room sessionima čijim se izborom diči par oronulih ćelavih čiča. Ako ste olinjali undergrounder, „Čudno“ u Zelenoj dvorani pravo je mjesto za Vas! Okupljena ekipa glazbenika ponudit će vam 9. i 10. 12. svakome ponaosob kolačić svoje zvučne pite i zaliti Vas blagošću i mekoćom sira i vrhnja. Glazbena kuhinja već radi, plamenici dobre glazbe zagrijavaju lonce. Još samo da vas ubacimo i odlična večer je na pomolu! Lonci su poveći, pa i vi dođite u što većem broju!” – navode organizatori.

Festival “Čudno!” objedinjuje sljedeće izvođače:

Petak, 9.12. u 20:30 sati, Zelena dvorana:

Miki Solus – dolazi iz Zagreba. Nastupa sam na synthisajzeru i gitari. Nakon nastupa u Močvari , na nečiju preporuku besplatno snima demo “Muzika sumnjive kvalitete” koji možete skinuti na myspaceu/facebooku profilu, a objavljen je za on-line izdavača “Brlog Records”.

Kimiko – Kimiko je jedinstvenim zvukom za ovo podneblje već dokazao kako nije teško pustiti kreativnosti na volju i na zanimljiv način poigravati se s uobičajenim pop i rock formama. U svom izričaju snažno se oslanjaju na samplere i samostalno kreiranje zvukova, rezultat čega su nesvakidašnje elektro-pop pjesme u kojima se organsko i anorgansko spaja u ponekad režeći, a ponekad sanjiv konglomerat zvukovlja. Lora i Zoran, glazbeni dvojac, je 2011. objavio svoj debitantski album “From Our Room To Yours”.

Ulaz: 20 kuna

Subota, 10.12. u 21 sati: Zelena dvorana:

Damir Avdić – „Enter Džehenem blues“, promocija knjige „Enter Džehenem“uz akustični blues. O Damiru Avdiću nije ništa potrebno reći osim Bosanski psiho! Okružen vlastitim demonima iz prošlosti nosi pokoran tihi pogled dok korača prema streljačkom vodu, vrišti iz sveg srca akustičnom gitarom i čita nam odabrane ulomke svog romana „Enter Džehenem“. Damir Avdić, kućni duh Zelene dvorane, obuzet će vas svojim talentom nepatvorenog pjesnika podruma i radničkih solitera!

Miro Mirt – Zagrebačko-zagorski kantautor koji se još tijekom studiranja na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti paralelno s bavljenjem likovnošću otisnuo i u glazbene vode. Snimio je više solo demo albuma u kućnoj produkciji, a album The Nighmare of Every Young Dad je 2009. promovirao u New Yorku, kada je i nastupao na mnogobrojnim open mic koncertima, a najvažnije je spomenuti nastupe u Sidewalk Cafe-u, kultnom sastajalištu kantautora iz cijelog svijeta. Od glazbenih suradnji zanimljivo je spomenuti da je bio pjevač math-noise banda Polja lavande, a u posljednje vrijeme često snima vokale i piše tekstove za zagrebački electro-dance projekt How Convinient. Zadnjih godina na YouTube-u vrlo aktivno objavljuje video snimke. Njegov glazbeni stil ima dodirnih točaka s bluesom, alternativnim i eksperimentalnim rockom, melodičnim akustičnim zvukom te folk glazbom, ali je u takvom amalgamu glazbenih utjecaja ipak najizraženija Mirtova težnja za pronalaženjem vlastitog originalnog zvuka. Nakon dvije godine ponovo ga možete gledati u Zelenoj dvorani.

Ulaz: 20 kuna

Subota 10.12.: Krčma Polanović:

Bebè Na Volè – iza pseudonima Bebe Na Vole stoji mladi Zagrebački kantautor Adam koji izvodi autentični hrvatski delta blues. Svi koji su čuli njegovo stvaralaštvo sigurno su bili oduševljeni onim su čuli, a oni koji iz nekog razloga još uvijek nisu obavezno moraju te večeri posjetiti krčmu Polanović.

Igor Djeke aka Harp Explosion –Thee One Man Band – Djeke Igor – Iggy, frontmen nekadašnje vinkovačke garage grupe Thee Knuckleheads, prvi se put kao Harp Explosion – one man band predstavio publici 2009. godina. Harp Explosion svira koristeći samo vokal i usne harmonike u kombinaciji sa loop-sampler pedalom i par gitarskih efekata. Harp Explosion objavljuje izdanja za vlastitu etiketu Dirty Harp Records.

Ulaz besplatan.

Details

Start:
9 prosinac, 2011
End:
10 prosinac, 2011
Cost:
Free – 20kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Zelena dvorana,Krčma Polanović
Zabok, + Google Map