Loading Events
  • This event has passed.

Čudnoređe i Drvored na MIMO-u u dvorani Gorgona MSU-a

15 svibanj, 201615. svibnja 2016. održat će se sedmi MIMO koncert treće sezone u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu uz izravan prijenos na MIMO Youtube kanalu i odgođenu snimku 5. lipnja na Prvom programu Hrvatskoga radija. Naziv večeri je ‘Čudnovati balkanski šansonijeri’ u sklopu koje će nastupiti grupe Čudnoređe i Drvored.

Čudnoređe i Drvored na MIMO-u u dvorani Gorgona MSU-a
Čudnoređe i Drvored na MIMO-u u dvorani Gorgona MSU-a

Sedmi koncert treće MIMO sezone, koji će se održati 15. svibnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, predstavlja moderne istraživače zvuka koji spajaju suvremene glazbene izričaje i melodije s Balkana s romantičnim duhom francuskih šansona, plesnim can-canom ili pak vrckastim cabaretom. Pridužite se putovanju glazbenim prostranstvima uz Čudnoređe i Drvored.

 

Ognjen Bašić, renesansni čovjek koji stoji iza ovog glazbenog projeta, o bendu kaže da zvuče kao šansonijeri na speedu, maskirani u klošare koji pokušavaju izvesti cabaret-točku uz pratnju rock sastava. Čudnoređe stvara fusion rock tragikomediju na sjecištu ludosti i mudrosti, ozbiljnosti i humora, arta i kiča, inovacije i krađe, apokalipse i utopije… Do sada su nastupili na oko 180 koncerata, a nedavno su izdali i prvi album „Dno je sve rjeđe“, koji će promovirati na MIMO-u. Čudnoređe su: Ognjen Bašić- vokal, ritam gitara, riječi, muzika, Mihovil Jurdana – bas i Zlatko Ivanković- bubnjevi.

 

Drvored je deveteročlana skupina koja stvara glazbenu mješavinu francuskih šansona i energije balkanske nostalgije koju su nazvali balkankan. Njihov zvuk prožet je brzim ritmovima i promjenama glazbenih smjerova, od šansona preko ska ritmova, world musica, do punk rocka. U nastupu se služe mnoštvom instrumenata (harmonika, flauta, violina, saksofon, trombon, truba, bas, gitara), a obilježavaju ih i tekstovi na hrvatskom i francuskom jeziku.

 

Treća sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2015. do lipnja 2016. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljamo dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

 

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn. Sav prihod od donacija namijenjen je izvođačima.

 

Details

Date:
15 svibanj, 2016
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map