Loading Events
  • This event has passed.

Čudo: Davorin i Bogovići prvi na HR Top 40 pred koncert u Zagrebu

25 travanj, 2013Davorin i Bogovići nastupaju 25. travnja u Vintage Industrial Baru. Dio koncerta bit će klasičan, uštekan u struju, a dio akustičan. Poseban gost saksofonist Jakša Jordes.

Davorin i Bogovići

Po pitanju službene hrvatske radijske top liste singlova Top 40 ovog tjedna se dogodio, pa možemo reći svojevrstan, presedan jer je na vrhu liste uglavnom estradnog društva osvanula pjesma “Nizbordo od ljubavi” Davorina i Bogovića i to kao new entry. Pa sad jesu li popankerili radijski urednici ili dobar dio nacije teško je zaključiti, no sigurno je da Davorin Bogović ovog puta ima hit. Na domaćem terenu to je izvrstan tajming za koncert koji će bend prirediti u četvrtak 25. travnja u Vintage Industrial Baru.

Hr Top 40

Davorin Bogović je bio frontman Prljavog kazališta kada je Prljavo kazalište bilo punk bend i kada je taj punk bend postao prvi punk bend u ex-Yu sa singl pločom. O Davorinu Bogoviću i tadašnjem Prljavom kazalištu u knjizi ‘Sedma republika’ Ante Perkovića piše…”…njihov nastup na stadionu JNA, gdje su bili jedna od 20ak predgrupa na velikom koncertu Bijelog dugmeta, pamti se kao prvi veliki udarac punka u Beogradu.”. U istoj knjizi, Uroš Đurić vizualni umjetnik publici najpoznatiji po ulozi u Mi nismo anđeli se prisjeća ”To je bilo nestvarno, to je bilo potpuno nestvarno. Pravi dripci, nema sumnje u njihovu autentičnost”. Davorin ’85. napustio bend koji je krenuo nekim drugim putevima, a on se otisnuo u solo karijeru i ostao Sretno dijete koje će u Vintageu sa svojim Bogovićima energično zasvirati u četvrtak.

Cijena ulaznice: 20 kuna

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map