Loading Events
  • This event has passed.

Damir Imamović Sevdah Takht feat. Timur Sijarić u Puli

7 kolovoz, 2013Nakon vrlo uspješnog solo projekta i vlastitog trija, te nakon dva uspješna nastupa na Jazzbini, Damir Imamović pravi značajan iskorak s novim bendom Sevdah Takht kojeg će pulska publika imati priliku slušati uživo 7. kolovoza na Kaštelu.

Sevdah Takht (Foto: Amer Kapetanović)

“Takht” je nekada bilo ime za male, komorne sastave koji su putovali Sredozemljem i svirali tradicionalnu glazbu cijelog podneblja. Naziv “takht” perzijskog je podrijetla i označava “pozornicu”, “postolje”, “dasku”, “tron”.  U suvremenoj upotrebi mogli bismo ga prevesti kao “pozornicu za nastup benda” ili kao “točku gledišta”. U našim jezicima naziv je sačuvan u idiomatici, npr. “tahta” je daska, “tahtali” znači ravno, što nas direktno podsjeća na jedno od najvažnijih glazbenih izvorišta sevdaha – na tzv. ravnu ili poravnu pjesmu.

Današnji Sevdah Takht Damira Imamovića poziva se na tradiciju sastava koji prelaze granice trenutno aktualnih žanrova i uče iz različitih tradicija. Nakon dva uspješna CD-a s vlastitim Damir Imamović Triom, kao i dva solo CD-a, Imamović sa svojim novim bendom pravi iskorak u jednom novom shvatanju sevdaha kao muzičkog žanra koji se zasniva na neprestanom učenju i istraživanju.

Pored Damira Imamovića, Sevdah Takht čine:

Nenad Kovačić  (r. 1982. g., Zagreb, Hrvatska) – Perkusionista i istraživač ritma, s višegodišnjim iskustvom u bavljenju balkanskim ritmovima. U Zagrebu vodi vlastitu školu afričkih ritmova koje je učio od najvećih živućih majstora zapadnoafričke glazbe. Aktivan je kao autor glazbe za kazalište i film. Svira u bendovima Afion, Antenat, Naš mali Afro Bend.

Ivan Mihajlović  (r. 1980. g., Kladovo, Srbija) jedan je od najinteresantnijih mladih bassista i autora na beogradskoj sceni. Svira u bendovima Naked, SviNaPod, Menson Benson, Plava kuća. Nekoliko godina se usavršavao u SAD. Autor je glazbe za filmove i kazališne predstave.

Ulaznice se ne kupuju u pretprodaji već isključivo uoči koncerta na blagajni Kaštela.

Moguća je rezervacija stola. Potrebno je poslati ime i prezime i broj ulaznica (4-6 osoba) na e-mail: [email protected]
Napomena: ukoliko je broj rezervacija manji od 4 osobe, tada ne možemo garantirati rezervaciju stola, već samo “obično” sjedeće mjesto.

Cijena ulaznice je 70 kuna po osobi.