Loading Events
  • This event has passed.

Damir Urban na Gričevanju

14 travanj, 2013Urban & 4 nastupaju 14. travnja na Gričevanju u Zagrebu.

Damir Urban

Ove godine Gričevanje će se održati od 4. do 14. travnja na Platou Gradec na Gornjem gradu. Festival Gričevanje poznat je kao open air festival dobre zabave i izvrsnih koncerata.

Gričevanje je jedinstveni Festival po tome što se odvija na otvorenome u samom centru grada te je vezan upravo uz predivno povijesno mjesto i poznatu zagrebačku priču o Gričkoj vještici.

Damir Urban jedan je od najosebujnijih hrvatskih glazbenika koji iza sebe ima 30 godina dugu i bogatu glazbenu karijeru. Talent je iskazao već krajem 80-ih u sastavu Laufer, no zbog autorskih nesuglasica napušta sastav i uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom “4” 1996. godine izbacuje solo album “Otrovna kiša”  sa stvarima kao što su “Astronaut”, “Nebo” i “Robot”. U ljeto 1998. izdaje album “Žena dijete”, najbolji album te godine u Hrvatskoj. Vrh top-lista zaposjele su pjesme “Black Tatoo”, “Odlučio sam da te volim”,”Mala truba”, a nagrađivan je i Crnim mačkom, kao i s više Porina. Nakon albuma „Retro“ i „Hallo“, Urban prošle godine objavljuje EP izdanje “Kundera”, koji je bio samo uvod u novi album koji planiraju izdati ovog proljeća.

Prilikom najave nastupa na Gričevanju Urban je poručio: „Festival na kojem se ulaznice ne naplaćuju je danas gotovo nemoguća stvar. Uz to, ono sto Gričevanje još čini posebnim je i činjenica da se održava u samom centru, na Gornjem gradu!  S obzirom na cijelu priču oko festivala Gričevanje, njegovu pozornicu i zvuk, mislim da trenutno ne postoji opcija gdje bismo se na bolji način mogli predstaviti publici. Dugo nismo svirali u Zagrebu, pa bend i ja već nestrpljivo brojimo dane do ovogodišnjeg Gričevanja! Dragi vješci i vještice,vidimo se gore!“

Details

Date:
14 travanj, 2013
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Plato Gradec
Zagreb, + Google Map