Loading Events
  • This event has passed.

‘Dani Radićeve’ u Karlovcu

31 kolovoz, 2018‘U svjetlu događanja oko Dana piva u, točnije pored Karlovca, bilo bi nam drago ukoliko biste pronašli malo mjesta da spomenete na svom cijenjenom portalu i kontra događanje koje mladi Karlovčani organiziraju već treću godinu pod nazivom ‘Dani Radićeve’ i na koje je dobrodošao svatko, pa tako i Bajaga’, obratili su nam se iz KAbine Karlovac, a na tako uljudnu gestu možemo samo odgovoriti najavom spomenutog događaja.

  • 42
    Shares
Dani Radićeve

Riječ je o desetodnevnoj manifestaciji koja se odvija paralelno s Danima piva (udruga Poluga koji istovremeno održavaju festival elektronske glazbe LED Fest) u nekada središnjoj gradskoj ulici koja je sada poprilično pusta i zaboravljena.

“Dani Radićeve” sastoje se od niza kulturnih i glazbenih događanja – foto i likovnih izložbi, uličnih predstava i performansa, nastupa mladih glazbenika, pjesničkih večeri, projekcija dokumentaraca, radionica za djecu, street arta te, u večernjim satima – koncerta rock, blues ili jazz glazbe.

Ove godine u glazbenom programu sudjeluju Ljetno kino (koje i otvara Dane Radićeve 31. kolovoza), mladi slovenski bend Koala Voice koji je nastupao na InMusicu, odlični mladi zagrebački instrumentalisti Sfumato, izvrsni duet Nukleus, zagrebački “Beatlesi” Paul the Walrus kao i domaće snage – dugoreški The Gigsons i karlovački Nos Tress i Carlstadt Acoustic Trio. Svake večeri uz koncert je i likovni kutak u kojem slikar stvara novo djelo tijekom večeri te se predstavlja malom izložbom.

Sva događanja potpuno su besplatna, od sudjelovanja u radionicama do posjeta svim koncertima i predstavama.

“U početku su Dani Radićeve organizirani vlastitim sredstvima i uz veliku podršku glazbenika i umjetnika koji su sudjelovali ili besplatno ili za minimalne honorare, a ove godine imamo i sponzora Karlovačko što nas u kontekstu Dana piva posebno veseli. Pokretač inicijative je Darko Lisac, a organizator udruga Carpe Diem”, javljaju iz direkcije.

  • 42
    Shares

Details

Start:
31 kolovoz, 2018
End:
9 rujan, 2018
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Radićeva ulica
Radićeva ulica
Karlovac, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 42
    Shares