Loading Events
  • This event has passed.

David Albahari i Škart u Zagrebu na Večeri pečatiranja i poetiranja

11 rujan, 2012Večer pečatiranja i poetiranja je program s kojim beogradski umjetnički kolektiv Škart i poznati srpski pisac David Albahari gostuju u Booksi u utorak, 11. rujna u 19 sati.

Grupa Škart

‘Pečatiranje i poetiranje’ je prva suradnja ovih umjetnika nakon punih dvadeset godina za čije su premijerno predstavljanje javnosti odabrali zagrebačku publiku i Booksu. David Albahari, jedan od vodećih suvremenih srpskih pisaca s trajnom adresom boravka i rada u Kanadi, izvest će multimedijalni interaktivni rad Pisac je pečat nastao u suradnji sa Škartovcima. Poznat i omiljen ne samo kao pisac, nego i kao govornik i zanimljiv gost brojnih regionalnih književnih događanja (s brojnim književnim nagradama ‘u džepu’), David Albahari iz zdravstvenih je razloga morao odustati od potpisivanja knjiga.

David Albahari (Foto: Booksa)

Tu su priskočili Škartovci i posebno za Albaharija dizajnirali pečate s kojima će odsad ‘potpisivati’ knjige. Kolektiv Škart će predstaviti Pesme koje su pobegle koje propituju teme poput – ‘zašto misice spavaju sedeći, čije čekiće čekaće, koja kokoš kako će, zašto stidim se kad skidam se i da li svi su psi su?’ Škart je umjetnički kolektiv nastao oko 1990. godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i odlikuje ga sklonost eksperimentu u dizajnu i poeziji, a ‘uporni su u pokušajima da spoje rad i zadovoljstvo’.