Loading Events
  • This event has passed.

David Bowie večer u Jabuci

15 siječanj, 2016U petak 15. siječnja će se u sklopu programa Dark Side u zagrebačkoj Jabuci održati večer posvećena velikanu glazbene scene Davidu Bowieju.

David Bowie večer u Jabuci
David Bowie večer u Jabuci

Prvotna ideja bila je slaviti njegov rođendan i promovirati novi album „Blackstar“. No, od 10. siječnja mnogo toga više neće biti isto, ni u životima nas koji smo voljeli Bowieja, niti u glazbenom svijetu, pa je pala odluka te večeri proslavit njegov lik i životno djelo. Slavit će se Bowieja i oprostiti se zajedno od tog glazbenog genijalca, jer Bowie je umjetnik koji je od svog života uspio napravit umjetničko djelo, pa čak i od svoje smrti, tj. odlaska, koji je ispao kao savršeno isplanirana predstava, a što najbolje dokazuje njegov posljednji video uradak za pjesmu „Lazarus“.

 

David Bowie je na svoj 69. rođendan, 8. siječnja 2016. objavio, novi dugoiščekivani album „Blackstar“. To je Bowiejev 28. studijski album koji uključuje sedam pjesama. Album je najavljen istoimenim desetominutnim singlom za koji je snimljen i prilično mračan art spot koji je režirao Johan Renck, poznat i kao redatelj serije „Breaking Bad“. „Blackstar“ je još jedno iznenađenje Bowiea nakon posljednjeg albuma „Next Time“ koji kritičari uspoređuju sa Bowieovom avangarnom fazom sa kraja sedamdesetih i albumima „Low“, „Heroes“, „Lodger“, „Scary Monsters“, no ovoga puta je Bowie zaplovio u alter jazz vode i napravio novo remek djelo. Iako je bilo najavljeno kako će Bowiejev set trajati do 01 sat iza ponoći, odlučeno je da će se Bowieju posvetiti cijela večer. Nakon preslušavanja novog albuma „Blackstar“ i podjele albuma na nagradnoj igri, za koju će se dobiti kuponi uz kupnju pića na šanku, slijediti projekcija koncerta David Bowie, a nakon toga presjek njiegovih radova by Tomi Phantasma sve do 05 sati.

 

Program započinje u 23 sata, a ulaz je besplatan i happy hour do ponoći. Nakon ponoći se ulaz naplaćuje 20 kn.

Details

Date:
15 siječanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,

Venue

Jabuka
Zagreb, Hrvatska + Google Map