Loading Events
  • This event has passed.

Detour u akustičnom izdanju u Saxu

21 ožujak, 2015



Nakon uspješnog koncerta u punoj Tvornici kulture Detour ponovno priprema posebni nastup, a također ima i novi spot

Detour (Foto: Luka Nižetić)
Detour (Foto: Luka Nižetić)

Na prvi dan proljeća, 21. ožujka u klubu Sax, trenutno najveća electro acoustic pop glazbena atrakcija zagrebačkoj publici će se predstaviti u vrlo intimnom, akustičnom izdanju. Ovom prilikom će njihovi hit singlovi “Snijeg”, “Srce veliko”, “Daleko”, “Plešem sama”, kao i pjesme starijeg datuma, doživjeti izvjesne promjene u aranžmanima. Također, na repertoaru će se naći i neki naslovi koje do sada nisu izvodili uživo kao i posebno odabrana cover iznenađenja. Detour svojim trećim studijskim albumom A što ak’ ja… osvaja radijske top liste i skuplja fenomenalne recenzije. Kao završna potvrda uspješnosti su i nominacije u pet kategorija za ovogodišnji Porin i to za: Album godine, Pjesmu godine (Plešem sama), Najbolji pop album, Najbolja izvedba s vokalom (Snijeg) i Najbolja snimka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gwqqkhD2jAg[/youtube]

Kao predizvođačica nastupit će mlada hvaljena glazbenica Luce koja je već imala priliku biti gost renomiranim imenima kao što su Josipa Lisac, Meritas ili sve zapaženijoj kantautorici Sari Renar.

 

Ovih dana Detour je snimio i video broj za svoj sedmi singl “Nova nada” koji su predstavili na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Spot je zamišljen kao dokumentaristički insert s probe benda. Sniman je bez scenske rasvjete i šminke, u studiju kod čuvenog Janka Mlinarića “Trulog”. Na taj način dobiven je naturalistički, pomalo grub prikaz članova benda sa svim njihovim manama, koji predstavlja kontrapunkt njihovoj dinamičnoj i veseloj izvođačkoj ulozi, što “Nova nada” zapravo i jest. Snimatelj je bio Jakša Jukica, a za montažu i postprodukciju slike pobrinuo se Tomislav Brđanović.

Details

Date:
21 ožujak, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Sax
Zagreb, Hrvatska + Google Map